Hlavní obsah

Vrátí se Twente na vítěznou vlnu?

Eurotip.cz

Čtyřiadvacáté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje na hřišti Twente, které přivítá třináctý Heracles. Domácí tak mají dobrou příležitost na to, aby se dostali z krize, díky které prohráli poslední tři zápasy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Twente si ještě nedávno brousilo zuby na příčky zajišťující dokonce účast v Lize mistrů, ale v poslední době o tuto pozici přišlo. Vše začalo před dvěma týdny v Rotterdamu, kde svěřenci trenéra Freda Ruttena prohráli s domácím Feyenoordem. Tři dny poté neuspěli ani v domácím zápase se Spartou Rotterdam a chuť si nespravili ani minulý týden na hřišti Bredy.

Nyní čeká Twente souboj s Heraclesem, v němž se možná neobjeví klíčový hráč Orlando Engelaar, který se díky zraněnému kolenu neobjevil v přátelském souboji Nizozemska s Chorvatskem. „Toto zranění mám už delší dobu, ale byl jsem s ním schopný hrát. Po utkání se Spartou Rotterdam jsem však měl větší bolesti a prohlídka v nemocnici potvrdila mé zranění. Nejsem si jistý, jestli budu moci proti Heraclesu nastoupit,“ konstatoval Engelaar. Hrát by naopak měl letos už 17gólový Blaise N'Kufo.

Hosté jsou aktuálně 13. celkem tabulky, když většinu bodů vybojovali na domácím stadionu. Venku se svěřencům Gerta Heerkese totiž vůbec nedaří, když v 11 zápasech vyhráli jen jednou a hned z osmi duelů odcházeli jako poražení. Spravit chuť by si dnes Heracles rád spravil. „Očekávám ofenzivní bitvu. Oni nebudou jen tak nečině sedět, ale my si také chceme vypracovat nějaké šance,“ konstatoval kouč Heerkes, který se dnes bude muset obejít bez dua Karim Bridji - Ricky van den Bergh.

Twente je bookmakery bwin favorizováno s kursem 1.35, na remízu vypsali kurs 4.10. Myslíte si, že Heracles překvapí a domácím uštědří další porážku, pak si vsaďte s kursem 8.00 rovných.

Reklama