Hlavní obsah

West Ham přivítá Birmingham

Eurotip.cz

West Hamu patří desátá příčka a stále se nevzdal naděje na účast v pohárové Evropě. Na šestou Aston Villu totiž domácí ztrácejí přijatelných 5 bodů. Birmingham se ocitá v naprosto rozdílné situaci – nachází se až na 18. pozici a bojuje v sestupovém pásmu o udržení.

Článek

Když mají Hammers dobrý den, mohou porazit téměř každého. Svědčí o tom například i vítězství nad Manchesterem United 2:1 z konce prosince loňského roku. Po domácí výhře nad Fulhamem svěřenci kouče Curbishleyho uhráli cennou remízu na půdě Manchesteru City a následně si před domácími příznivci poradili s ambiciózním Liverpoolem. Naposled kladiváři vcelku překvapivě podlehli Wiganu 0:1.

Domácí se pyšní vesměs anglickými hráči s velkou budoucností. „Kostru našeho týmu tvoří angličtí hráči. Například Anton Ferdinand podává výborné výkony a Fabio Capello si toho jistě brzy povšimne,“ říká trenér Curbishley, v jehož kádru jsou i další reprezentanti jako Matthew Upson, Dean Ashton nebo Mark Noble.

Na marodce kladivářů jsou stále Scott Parker (koleno), Kieron Dyer (zlomená noha), James Collins (koleno), Nigel Quashie (chodidlo) a Calum Davenport. Otazník visí nad startem francouzského záložníka Juliena Fauberta, který po problémech s lýtkem teprve nabírá kondici. Domácí už mohou počítat s čtveřicí Nolberto Solano, Bobby Zamora, Craig Bellamy a Henri Camara. Posledně jmenovaný se vrátil z Afriky, kde se naopak ještě nachází reprezentant Ghany John Pantsil.

Hosté se potácí na samém dnu tabulky Premier league, ale není tomu tak dlouho, co i oni dokázali překvapit. Hned na Nový rok hráči Birminghamu dokázali uhrát cennou remízu na půdě londýnského Arsenalu. Následně však celek City podlehl Chelsea, Sunderlandu a naposled remizoval s dalším adeptem na sestup – Derby.

V dnešním klání budou hosté postrádat důležitého francouzského záložníka Oliviera Kapu, který si odpyká karetní trest. Absence bývalého hráče Juventusu nebo Auxerre může využít jeden z dvojice Gary McSheffrey či Daniel De Ridder. Svěřenci trenéra Alexe McLeishe v poslední době nestřílí mnoho branek a o svou šanci na hrotu si říkají Mikael Forssell nebo Cameron Jerome. Dalším adeptem na post útočníka je teprve 20letý forvard Mauro Zárate, který je v celku Blues na hostování z katarského Al-Saddu.

„Když trenér přivedl Zárateho a McFaddena, hledal hráče, kteří mohou rozhodnout důležitá utkání. Mauro i jako náhradník ukázal jeho dobré individuální schopnosti a lidem se jeho hra líbí,“ dodává asistent trenéra hostí Roy Aitken.

Ke svému zaměstnavateli se z afrického Poháru národů už vrátila tuniská dvojice Mehdi Nafti a obránce Radhi Jaidi.

Na vítězství domácího West Hamu určili bookmakeři kurs 1.75. Na výhru hostů z Birminghamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.40 a na remízu je kurs 3.30.

Reklama