Hlavní obsah

Ghana uvidí zápas útěchy

Nejlépe třetí skončí na Africkém poháru národů největší favorit v podobě Pobřeží slonoviny, ale také domácí reprezentace Ghany, která rovněž měla jen ty nejvyšší cíle.

Článek

Sloni prošli základní skupinou bez zaváhání a stejně tak si vedli i v následném čtvrtfinále, po kterém měli neuvěřitelné celkové skóre 13:1. Ve vyřazovacích bojích však tato čísla nic neznamenají, což se dokonale potvrdilo v semifinále. Stejně jako před dvěma lety byl nad jejich síly Egypt, který si tak zajistil vstupenku pro finále a může se s Kamerunem poprat o celkově šestý titul z afrického šampionátu.

„Nečekali jsme, že neuspějeme takovým způsobem, ale Egypťané dokázali svou kvalitu. Jednoduše jsme neměli svůj den,“ konstatoval kouč Slonů Gerard Gili, jehož tým prohrál v semifinále poměrem 1:4.

Ghana si rovněž do semifinále vedla na výbornou, když všechny čtyři zápasy vyhrála, ale stejně jako její dnešní soupeř v klíčovém duelu neuspěla. Na úkor domácích postoupil do zápasu o titul Kamerun, který do té chvíle nepůsobil rozhodně moc suverénně.

„Je to nejsmutnější moment mé trenérské kariéry. Nikdy jsem nebyl tak smutný, protože jsme mohli postoupit do finále. Byli jsme tak blízko, velmi blízko. Hráči však bojovali a já jsem na ně hrdý,“ řekl trenér Claude Le Roy, jenž pro dnešní zápas může konečně využít důležité trojice John Mensah, Asamoah Gyan a Laryea Kingston.

Kursy na všechny sázkové příležitosti jsou poměrně vyrovnané. Na vítězství Ghany vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.45. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.35 a na vítězství Pobřeží slonoviny je kurs rovné 2.55.

Reklama