Hlavní obsah

Chelsea vyzve Liverpool

Nedělní zakončení 26. kola anglické Premier league nabízí dva duely, ve kterých se představí hned 3 celky z tzv. „velké čtyřky“. Od 17 hodin našeho času vyběhne na trávník aktuálně třetí Chelsea, která se utká s pátým Liverpoolem. Celek Blues si i přes velké množství absencí udržuje nadprůměrnou výkonnost, což se však o Reds nedá ani zdaleka tvrdit.

Foto: ČTK/AP

Liverpoolský kapitán Gerrard (vpravo) se snaží zastavit pronikajícího Ashleyho Colea.

Článek

Domácí do letošního roku vykročili pravou nohou; postupně zdolali Fulham, Tottenham, Birmingham a Reading. Minulý týden nastoupili svěřenci trenéra Granta na půdě Portsmouthu. V 55. minutě zařídila vedení Blues nová posila z Boltonu Nicolas Anelka, ale o 10 minut později srovnal účet utkání na konečných 1:1 Jermain Defoe.

Chelsea si stále drží domácí neporazitelnost, když na Blues v ligovém klání našel recept naposled Arsenal v únoru 2004. „Vědomí této série je často pozitivní, ale někdy vás svazuje, protože se bojíte prohrát. Proti Liverpoolu nás nečeká nic jednoduchého, ale doufám, že uspějeme,“ dodává izraelský kouč Avram Grant.

V dnešním střetnutí se Blues budou muset opět obejít bez některých opor, které ještě bojují na Africkém poháru národů. Z útočných es jsou to pak především Didier Drogba či Salomon Kalou. Kvůli zranění zůstávají mimo hru forvard Andrej Ševčenko (záda) a stoper John Terry (chodidlo). Poprvé od Vánoc by si naopak mohl zahrát kapitán Frank Lampard. Po karetním trestu se vrací obránce Ricardo Carvalho a z Afriky se už vrátil John Obi Mikel.

Hosté po povedeném začátku sezony, kdy mysleli i na celkové vítězství, nyní výsledkově vůbec nezáří. Od konce loňského roku nasbírali Reds 4 remízy v řadě a na sklonku ledna dokonce podlehli West Hamu 0:1. Minulý týden si tak Liverpool alespoň trochu spravil chuť, když zdolal 3:0 šestnáctý Sunderland.

Jednu branku přidala i španělská star Fernando Torres, který však do dnešního duelu jistojistě nezasáhne. 23letý forvard si při vystoupení v dresu španělské reprezentace natáhl kolenní vazy a bude chybět minimálně týden. Na marodce je i další útočník Voronin, a tak v útoku Reds nastoupí duo Crouch - Kuyt. „Kuyt bude určitě hrát, ale není to kvůli žádné rotaci forvardů. V poslední době nemá takovou jistotu, ale pokud mu vytvoříme lepší šance, promění je,“ dodává na adresu holandského útočníka trenér Benitez.

Ten kvůli zraněním dále postrádá Daniela Aggera, Alvaro Arbelou a Fabia Aurelia. Kvůli kartám nezasáhne do zápasu ani Xabi Alonso. Reds dnes budou chtít mimo jiné také odčinit remízu 1:1 z úvodu sezony, kdy Chelsea vyrovnala jen díky kontroverzní penaltě.

Podle bookmakerů je favoritem utkání domácí Chelsea. Na její vítězství určili kurs 1.85. Na výhru hostujícího Liverpoolu vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.25.

Reklama