Hlavní obsah

Dostane se Arsenal do trháku?

Manchester United včera zaváhal v derby a prohra se Citizens na Old Trafford ho dnes může mrzet ještě více. Stane se tak, porazí-li Arsenal na domácím hřišti Blackburn, čímž by odskočil Rudým ďáblům na rozdíl pěti bodů.

Článek

Arsenal letos zažívá opravdu úctyhodnou sezonu. S renovovaným kádrem není totiž pouze lídrem Premier league, ale s přehledem postoupil i do jarních bojů Ligy mistrů, které startují už za týden. Do té doby však čekají Kanonýry ještě dva ligové zápasy, ten první dnes na stadionu Emirates s Blackburnem.

„Jsme po 25 kolech tam, kde jsme chtěli být a nyní jdeme do finiše. Před týdnem jsme se dostali do prvního trháku, ale to jistě nebude do konce sezony stačit. Jsem si jistý, že můj tým má velkou duševní sílu a věřím, že bude i nadále hrát takto dobře,“ konstatoval kouč Arsene Wenger, který se dnes stále bude muset obejít bez dua Robin van Persie - Johan Djourou. Zpět do sestavy se naopak vrátí Tomáš Rosický, start Mathieu Flaminiho je nejistý.

Blackburn na tom v probíhající sezoně není rozhodně tak dobře jako domácí, přesto si nevede špatně, což dokládá i 9. příčka v tabulce Premier league. V sedmi posledních zápasech navíc Rovers nepoznali hořkost porážky, avšak poslední tři duely skončili remízou. Nerozhodně dopadl i podzimní vzájemný duel Blackburnu s Arsenalem, v němž svěřenci Marka Hughese potvrdili, že se jim v blízké minulosti s Gunners dařilo.

„V posledních letech jsme jim způsobili několikrát problémy, ale budeme muset podat výjimečný výkon, jelikož jsou výjimečným týmem. Mohou být frustrovaní, budeme-li hrát tvrdě a eliminovat jejich krátké přihrávky. Musíme se snažit udělat vše pro vítězství,“ řekl trenér Hughes, jenž nemůže využít vykartovaných Christophera Samby, Davida Dunna a Morten Gamsta Pedersena. Nejisté jsou starty Ryana Nelsena a Andre Ooijera, zpět je naopak Aaron Mokoena, který se účastnil Afrického poháru národů.

Podle bookmakerů společnosti bwin vstoupí v roli jasného favorita do zápasu domácí Kanonýři. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali kurs 1.30. Myslíte si, že Blackburn na stadionu Emirates neprohraje? Poté si na to vsaďte - kurs je 3.05.

Reklama