Hlavní obsah

Marseille uvidí na úvod francouzský souboj

Začátek února každoročně patří turnaji okruhu ATP v Marseille, kde se hraje celkově o 534 tisíc euro. O část z této sumy budou bojovat i domácí hráči - Marc Gicquel a Paul-Henri Mathieu, kteří se hned na úvod utkají ve vzájemném duelu.

Článek

Ve vzájemném souboji se dva jmenovaní utkali prozatím pouze jednou; loni na antuce v marocké Casablance se po 95 minutách radoval z vítězství současný 21. hráč světa Paul-Henri Mathieu.

Osmý nasazený na turnaji v Marseille má na začínajícím turnaji pouze ty nejvyšší ambice, což dokazuje i jeho výsledek z Australian Open. Na úvodním grandslamu sezony totiž hrál velmi dobrý tenis a nakonec se ve čtvrtfinále rozloučil jen díky zranění a následné skreči v zápase s Rafaelem Nadalem. S problémovou nohou se potýkal už před podnikem v Melbourne, když odstoupil i z předešlého turnaji v Sydney. Nyní by však měl být rodák ze Štrasburku v plné síle a jistě bude chtít navázat na úspěšnou loňskou sezonu, v níž vybojoval tituly v Casablance a Gstaadu.

Na úvod turnaje v Marseille však nečeká Mathieho lehký soupeř. Jeho krajan Marc Gicquel si totiž rovněž nevedl na Australian Open špatně, jelikož nad jeho síly byl až ve 3. kole Nikolaj Davyděnko. Před týdnem na challengeru v Bergamu se však moc nevyznamenal, když nestačil hned v 1. kole na Igora Kunitsyna. Gicquel však na domácí půdě umí zahrát, což dokázal loni v Lyonu, kde prohrál až ve finále.

Přesto je dnes favorizován Paul-Henri Mathieu, na jehož vítězství si můžete u bwinu vsadit v kursu 1.27. Na výhru Marca Gicquela určili bookmakeři kurs 3.08.

Reklama