Hlavní obsah

Daruje si Ferrero dárek k narozeninám?

Tenisový turnaj ve francouzském Marseille se naplno rozjede až dnes. V pavouku nejprestižnějšího podniku tohoto týdne nechybí nestárnoucí Juan Carlos Ferrero, kterého na úvod prověří Hyunq-Taik Lee.

Článek

Na kurtu se tito dva tenisté utkají po třech letech, když v roce 2005 se ze dvou vítězství radoval známější Španěl. Lee Ferrerovi uštědřil porážku poprvé a prozatím naposledy ještě o dva roky dříve v Sydney. Vůbec první vzájemný duel vyhrál Ferrero už v roce 2000.

O čtvrtou výhru bude bývalá světová jednička s Korejcem usilovat v Marseille. Zkušený Španěl, který právě dnes slaví 28. narozeniny, loni dokázal, že stále nepatří do starého železa. V polovině roku totiž patřil díky velmi dobrým výsledkům na antuce do Top 20. Z té do konce sezony sice vypadl, ale celkově si meziročně pohoršil o pouhou jednu příčku.

Nejlépe si vedl na oranžovém povrchu v Costa Do Sauipe, kde nakonec prohrál až ve finále s Nicolasem Massu. Touto prohrou však jen potvrdil své dlouhé čekání na turnajový triumf, jelikož poslední trofej získal v roce 2003, kdy kraloval světovému tenisu. Letos však už dokázal, že stále patří mezi elitu, jelikož postoupil do finále v Aucklandu. Titul opět sice nezískal, ale i díky následnému osmifinále na Australian Open poskočil žebříčkem na momentální 15. příčku.

V Marseille tak není Ferrero rozhodně bez ambicí, ale stopku mu už dnes může vystavit Hyung-Taik Lee. Korejec zpravidla patří do nejlepší světové padesátky a nyní tomu není jinak. Letos však žádný úspěch doposud nezaznamenal; na Australian Open vypadl ve 2. kole s Gonzalezem. Loni ho ale nemohli přehlédnout pozorovatelé turnajů z amerických betonů, jelikož v Los Angeles došel do semifinále a následně si zahrál čtvrtfinále v Indianapolis a Washingtonu, když v obou případech vypadl s Roddickem. Dařilo se mu poté i na US Open; konečnou mu vystavil až v osmifinále Davyděnko.

Na výhru Juana Carlose Ferrera vypsala sázková kancelář bwin poměrně nízký kurs 1.19. Pokud věříte ve výhru Korejce, je tu pro vás kurs 3.69.

Reklama