Hlavní obsah

Grosjeana čeká na úvod nevyzpytatelný Wawrinka

Halový tenisový turnaj ve francouzském Marseille každoročně přiláká velké množství domácích hráčů, kteří jsou zde zpravidla úspěšní. Potvrdit se to jistě pokusí i zkušený Sebastian Grosjean, který se v 1. kole utká se Stanislasem Wawrinkou.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito dva tenisté potkali doposud pouze jednou; před třemi lety se v Rotterdamu radoval z překvapivého vítězství o sedm let mladší Wawrinka, který přehrál Grosjeana poměrně hladce ve dvou setech.

Dnes bude chtít na tento zápas jistě navázat i proto, že se mu v posledních týdnech moc nedařilo. Do roku 2007 sice vstoupil výborně, když v Dauhá prohrál až ve finále s Murrayem, ale od té doby tápe - v Sydney vypadl hned na úvod a v Melbourne ve 2. kole. Chuť si však jistě spravil o uplynulém víkendu, jelikož Švýcarsko uspělo v Davis Cupu s Polskem a Wawrinka se na tom podílel vítězstvím s Koniuszem.

32. hráči světa se dnes postaví o 15 příček horší Grosjean, který už má pravděpodobně svá nejlepší léta za sebou. Je tomu totiž už šest let, co tento Francouz patřil do elitní světové pětky. Letos si však prozatím nevede vůbec špatně. Na nový rok sice vypadl v Adelaide hned v úvodním kole, ale následně došel do čtvrtfinále v Sydney a do třetího kola v Melbourne, kde svedl pětisetovou bitvu s Jamesem Blakem.

Jak bylo zmíněno výše, vzájemné zápasy hovoří ve prospěch Švýcara. Myslíte si, že Wawrinka svou pozitivní bilanci potvrdí. Poté si na něj vsaďte - kurs je 1.65. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.98, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na vítězství Francouze.

Reklama