Hlavní obsah

Gasqueta čeká v Marseille loňský kat

Eurotip.cz

Včerejší den skončil v Marseille překvapivou prohrou jednoho z favoritů - Juana Carlose Ferrera. Dnes vstoupí do druhého kola ostatní účastníci, mezi kterými nechybí domácí miláček Richard Gasquet.

Článek

V prvním kole navíc neuspěl ani finalista Australian Open Jo-Wilfried Tsonga, nad jehož síly byl navrátilec Mario Ančič. Úvodní zápas naopak zvládl Robin Soderling, jenž si dnes zahraje právě s Gasquetem. S mladým Francouzem se Švéd shodou okolností utkal loni právě v Marseille a překvapivě hladce po setech 6-1 7-6 postoupil na jeho úkor do semifinále. Vzájemným statistikám však vévodí Gasquet, který v sezoně 2006 porazil Soderlinga v Lyonu a Nottinghamu.

Právě rodák z Beziers je favoritem dnešního zápasu i proto, že za rok udělal velký kus práce a konečně začal prokazovat svůj obrovský talent. Na Turnaji mistrů si v závěru loňské sezony dokázal poradit například s Novakem Djokovičem a hodně zatápěl i Nadalovi. Dobrý tenis hrál rovněž na uplynulém Australian Open, v osmifinále ale narazil na svého krajana Tsongu, na kterého i přes velký boj nestačil. Právě po boku finalisty grandsalmu z Melbourne na úvod sezony vyhrál čtyřhru v Sydney.

Pro Robina Soderlinga je turnaj v Marseille prvním letošním a vůbec prvním za poslední půlrok. V srpnu si totiž na turnaji v Montrealu poranil těžce zápěstí, s nímž laboroval až do začátku letošního roku. Díky tomuto problému přišel nejen o výbornou formu, ale také o několik pozic v žebříčku ATP. V tuto chvíli je těsně za nejlepší padesátkou, což jistě chce brzy změnit. Prozatím mu to vychází, jelikož na úvod turnaje v Marseille porazil silného Jarkka Nieminena.

Jasným favoritem bookmakerů společnosti bwin je podle předpokladů Richard Gasquet, na jehož vítězství vypsali kurs 1.28. Věříte-li švédskému tenistovi, potom si vsaďte na jeho postup do 3. kola s kursem 3.03.

Reklama