Hlavní obsah

Slavia přivítá rozjetý Tottenham

Je tomu rok a půl, co si londýnský Tottenham odvezl ze Strahova vítězství 1:0. Stejným výsledkem skončila i odveta a pražská Slavia se tak s Pohárem UEFA rozloučila. Nyní mají Sešívaní šanci na reparát, nutno však podotknout, že jsou Kohouti v tuto chvíli pravděpodobně ještě silnější než v předchozím měření sil.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Foto z rok a půl starého duelu Slavie s Tottenhamem.

Článek

Slavia ale na tom není jinak. Za sebou má totiž fantastický podzim, ve kterém okusila, jak chutná zahrát si Ligu mistrů a nutno dodat, že se mezi evropskou elitou neztratila. Svou kvalitu potvrdila i v domácí soutěže ziskem titulu podzimního mistra. V zimní přestávce navíc využila získaných financí na zkvalitnění kádru, který posílila jména jako Jarolím, Blažek, Toleski, Kubásek, Černý či Stříhavka.

Hostování bylo navíc prodlouženo Pudilovi, jenž si svými výkony řekl i o reprezentaci a na jaře ho čeká boj o místo na Euro. Na jeho velmi dobrou levačku spoléhá Slavia i proti Tottenhamu. „Hrát se dá přece s každým, což Slavia ukázala třeba ve třetím předkole Ligy mistrů. Ajax byl favoritem nad favority a do Ligy mistrů šli slávisti. Škoda, že jsem u toho nebyl, muselo to být pro kluky nádherné. Jistě, Tottenham je zase o kategorii výš, ale při troše štěstí to může být před odvetou v Londýně otevřené,“ myslí si kmenový hráč Liberce.

Většina hráčů však zažila už zmiňované vyřazení s Tottenhamem, přesto na tento dvojzápas vzpomíná v dobrém. „I když jsme vypadli, tak na to vzpomínám rád. Když hrajete proti anglickému mužstvu, tak si vždycky odnesete krásný zážitky,“ nechal se slyšet Marek Suchý, na kterém už v té době stála defenzíva mužstva, i když mu bylo pouhých 18 let. „Věřím, že odehrajeme dobrý zápas. Bohužel, naší nevýhodou je, že začínáme po dvou měsících, kdežto Tottenhamem žádnou přestávku neměl. A navíc má čím dál tím lepší formu,“ myslí si slávistickou kouč Karel Jarolím.

Jeho slova jsou bezesporu pravdivá. Na konci loňského roku totiž opustil trenérskou lavici Martin Jol a jeho místo zaujal bývalý kouč Sevilly - Juande Ramos. Ambiciózní Španěl změnil vše do puntíku a Tottenhamu to bezesporu prospělo. V anglické lize se rychlostí větru dotahuje na příčky zajišťující v příští sezoně účast v evropských pohárech, v nichž si na konci podzimu rovněž vedl úspěšně, díky čemuž postoupil do jarních bojů Poháru UEFA.

Nejen jméno ho tak staví do role favorita na celkové vítězství, které bezesporu není nereálné. „Navíc se pořád zlepšujeme,“ komentoval vzestup záložník Tom Huddlestone. Jednou ze změn, kterou Ramos provedl, byla rošáda na pozici brankáře. Dlouho kritizovaný Paul Robinson nakonec přepustil místo opomíjenému Radkovi Černému, jenž se tak dnes postaví proti týmu, ze kterého je v Anglii na hostování.

Pražský celek vstupuje do zápasu jako outsider s kursem 4.50 na jeho vítězství. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.40. I přes roli hostujícího mužstva favorizují bookmakeři této společnosti Tottenham, když na něj vypsali kurs 1.70.

Reklama