Hlavní obsah

Karlovy Vary čekají na jistotu

Česká hokejová extraliga míří po reprezentační pauze ke konci základní části. Padesáté kolo začalo již před měsícem a dnes tedy nabídne celkem šest zápasů. Vůbec si neodpočine Liberec, který po včerejším duelu před televizními kamerami míří na led po play off pošilhávajících Pardubic. Karlovy Vary hostí v novém roce skvěle hrající Kladno.

Článek

Domácí klub vloni dlouho zaujímal pozici mezi přímo postupující šestkou, ale nakonec ji na poslední chvíli opustil a zklamání se pak přelilo i do předkola play off. Pokud by mělo něco podobného potkat Karlovy Vary i letos, jednalo by se veliký kolaps. Západočeši si však nic takového nepřipouštějí. Od začátku roku vcelku pravidelně bodují, když odjeli s prázdnou pouze ze dvou zápasů. Karlovy Vary jsou takto úspěšné, ačkoli většinu utkání odehrály v uvedeném období venku. Trenéři také neměli zdaleka vždy k dispozici všechny hráče a podobně na tom budou i dnes. V obraně budou nejspíše znovu absentovat známí matadoři Řezníček s Hanzlíkem a v útoku jejich o mnoho let mladší kolega Hluchý. Posledně jmenovaný v takovém případě nenastoupí proti svému mateřskému klubu.

Kladno je známé líhní svou talentů, kterými zásobuje nejenom tuzemské kluby. Někteří jeho odchovanci se naštěstí jsou ochotni po letech vrátit i na led, na němž vyrostli a klubu výrazně pomoci. Patera s Procházkou se sice podobně jako celý klub polovinu sezóny hledali, ale nyní má již Kladno pět útočníků, kterým se střelecky dosti daří. Z obrany sice zmizel Schnabel, ale v posledních zápasech se přesto mužstvo zvládá i v tuto činnost. Významně k tomu napomáhá navrátivší se brankář Kopřiva, který úspěšně zaskakuje za nemocného Orcta. Reprezentační přestávka přišla pro Kladno právě včas, protože před ní dvakrát v řádě nebodovalo, což se mu nestalo více než dva měsíce. Ve vyrovnané tabulce to ale na přelomu ledna a února stačilo na pád na hranici postupu do předkola play off. Středeční domácí výhra ovšem mohla klubu dodat opět potřebný klid, protože i zbývající dvě utkání odehraje před vlastními fanoušky.

Bookmakeři bwin předpokládají, že domácí klub dnes učiní rozhodující krok směrem do play off. Karlovy Vary jsou u nich v kursu 1,7 viditelným favoritem. Západočeši doma byli dlouho velmi dobří, ale posléze upadli do průměru. Hosté navíc na jejich ledě umí jednou za sezónu bodovat a v té probíhající se jim to dosud nepodařilo. Kladno se však díky svým zlepšeným výsledkům posunulo v tabulce redukované na venkovní zápasy hned za pětici nejlepších. Dnes si lze na jeho výhru vsadit v kursu 3,9 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články