Hlavní obsah

Schalke přivítá nevyzpytatelný Wolfsburg

Německá bundesliga má dnes na programu tradiční páteční předehrávku, kterou hostí Veltins aréna. Domácí Schalke 04 v ní přivítá devátý Wolfsburg, jenž se rozhodně nevzdává v boji o evropské poháry.

Článek

Schalke prožívá jistojistě vydařenou sezonu, jelikož se stále drží v popředí bundesligové tabulky a bezesporu může útočit i na titul. Vedoucí Bayern má o pět bodů více, Brémy pouze o dva. Do jarní části sezony navíc vstoupili svěřenci trenéra Mirko Slomky na výbornou, když nejdříve porazili 4:1 Stuttgart a před týdnem vyhráli i v Dortmundu.

Dnes celek z Gelsenkirchenu útočí na druhé místo tabulky, ale jednoduchý zápas ho jistě nečeká. „Wolfsburg vyhrál tři zápasy v řadě a brousí si zuby na příčky zajišťující účast v evropských pohárech. Ale to nic nemění na našich cílech. Máme šanci dostat se na druhé místo tabulky, i kdyby to mělo být na krátkou dobu, je to jistě motivace,“ konstatoval kouč Slomka, který se bude muset obejít bez vykartovaného dua Carlos Grossmuller - Jermaine Jones. Zraněný je navíc Zlatan Bajramovič.

Jak už řekl trenér Schalke, Wolfsburg je momentálně ve velmi dobré formě a pro domácí jistě nebude snadným soupeřem. Vítěznou vlnu hostů odstartoval předvánoční tříbodový zisk v derby s Dortmundem (4:0). Do jarní části pak muži kouče Felixe Magatha vstoupili výhrou v Bielefeldu, kterou následně potvrdili doma s Duisburgem. Jednou z opor mužstva se jednoznačně stal Edin Džeko, jehož dnešní start je však velmi nejistý. Na hrotu by tak mohl hrát pouze nejlepší střelec týmu Grafite, který se trefil v obou jarních duelech.

Domácí jsou podle bookmakerů společnosti bwin favoritem. Vsadit si na ně můžete s kursem 1.50. Remíza je oceněna hodnotou 3.75 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 6.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám.

Reklama