Hlavní obsah

Vrátí Južnyj Baghdatisovi rok starou porážku?

Je tomu rok, co Marcos Baghdatis vyřadil ve čtvrtfinále tenisového turnaje v Marseille Michaila Južného a nakonec prohrál až v samotném finále. Historie se dnes může opakovat, což jistě ruský tenista nebude chtít dopustit.

Článek

Zmiňovaný zápas z loňského roku byl velmi vyrovnaný, jelikož ho Baghdatis vyhrál až ve třetím setu v poměru 7-5. Vzájemná bilance těchto hráčů je však momentálně nerozhodná, jelikož Južnyj Kypřana porazil v roce 2005 na Wimbledonu.

Právě rodák z Moskvy je v tuto chvíli lépe postaveným hráčem žebříčku ATP, což jistě bude chtít potvrdit. Už loni nakoukl do elitní světové desítky, z níž sice do konce roku vypadl, ale velmi dobré výsledky z úvodu letošní sezony ho mezi Top 10 vrátily. V lednu totiž vyhrál turnaj v Chennai, když ve finále uštědřil lekci Rafaelu Nadalovi. Velmi dobře si Južnyj vedl i na Australian Open, kde dokráčel do čtvrtfinále, v němž nestačil na pozdějšího finalistu Tsongu. Kvalitní hrou se ruský tenista prezentuje i nyní v Marseille, což potvrdil vítězstvími s Marinem Ciličem a Julienem Benneteauem.

Z toho všeho vidno, že dnes Baghdatise nečeká opravdu jednoduchý duel. V poslední době si navíc rodák z Limassolu nevede nikterak fantasticky, což se projevilo i na jeho umístění v žebříčku ATP. Loni byl totiž touto dobou na 12. příčce žebříčku ATP, nyní je o pět míst níže. Přesto si loni připsal jeden turnajový titul, když přemožitele nenašel v Záhřebu. Finále si navíc zahrál kromě zmiňovaného turnaje v Marseille také v Halle.

Letošní sezonu odstartoval v indickém Chennai, kde ve dvouhře vypadl hned v úvodním kole s Robinem Haase. Dařilo se mu ale ve čtyřhře, v níž po boku Francouze Gicquela došel až do finále. Do závěrečného zápasu ve dvouhře se následně probojoval v australském Kooyong, ale na Andyho Roddicka nestačil. Úvodní grandslamu sezony skončil pro Baghdatise ve třetím kole, v němž neuspěl s domácím Leytonem Hewittem. V Marseille momentálně podává dobré výkony, což dokazují výhry s domácím Clementem a Chorvatem Karlovičem.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita a na vítězství jednoho z hráčů si tak můžete vsadit se shodným kursem 1.80.

Reklama