Hlavní obsah

Spartu čeká na úvod neoblíbený Zlín

Eurotip.cz

Na promrzlou půdu zlínské Letné přijede v úvodním kole jarní části sezony Gambrinus ligy obhájce titulu – aktuálně druhý celek tabulky Sparta Praha. Ani letos nemají Rudí na růžích ustláno a na vedoucí Slavii hledí s pětibodovým odstupem. Zlín startuje ze slušné 7. pozice a na Spartu to umí.

Článek

Pražané totiž nedokázali Zlín na jeho hřišti porazit v ligovém utkání již 13 let. „Je pravda, že v lize jsme ve Zlíně dlouhé roky nebodovali naplno, ale v loňském pohárovém utkání jsme tam dokázali vyhrát,“ vzpomíná trenér Bílek na výhru 2:1, kterou zařídili Libor Došek a Karol Kisel. Oba hráči však nejspíš do dnešního střetnutí nenastoupí kvůli zraněním. Mimo hru je i mladý záložník Kúdela, kterého na několik týdnů vyřadily natažené kolenní vazy.

Kromě navrátilce z kladenského hostování Sparta spíše stabilizovala kádr, což u ní již dlouhou dobu nebývalo zvykem. Za zmínku však stojí odchody reprezentačního obránce Zdeňka Pospěcha (nyní FC Kodaň), dalšího defenzivního hráče Radoslava Zábavníka (Terek Groznyj) nebo Martina Abrahama (Slavia). Na hostování Pražané uvolnili Jana Rezka, Ludovika Sylvestreho, Igora Žofčáka nebo Milana Petrželu. Největší posilou celku hostí je hostování Tomáše Sivoka z italského Udine, kde pouze vysedával na lavičce. Stoperskou dvojici vytvoří 24letý defenzivní hráč s impulzivním Tomášem Řepkou. Na hostování s opcí přišel do celku hostí i kanadský reprezentační obránce André Hainault.

„Je pravda, že jsem nikdy ve Zlíně nevyhrál. Vždy se mi tam však hrálo dobře a věřím, že tentokráte si dobrý výkon osladíme třemi body. Jejich síla je především ve vzduchu, mají hodně vysokých fotbalistů,“ dodává nový kapitán Sparty Sivok. V přípravě letenští zdolali Betis Sevilla či Mattersburg. V posledních dvou střetnutích Bílkovi svěřenci remizovali 0:0 s Nitrou a Rapidem Vídeň.

Domácí by rádi před vyprodaným stadionem jistě úřadujícího mistra opět potrápili. Pomoci k tomu mají i nové posily. Do Tescomy v zimě přišli Milan Pacanda, zkušený záložník Petr Musil (oba Brno), či mladé pušky ze Slovenska - bratři Gavlákovi. Město bot naopak opustili dva tahouni týmu – obránce Vlastimil Vidlička odešel do Teplic a záložník Lukáš Opiela přestoupil do Ml. Boleslavi, kde by měl nahradit Marka Matějovského.

„Určitě se pokusíme obhájit vydobyté pozice z podzimu. Umístění v horní polovině tabulky by mě uspokojilo,“ dodává trenér domácích Pavel Hoftych, jehož svěřenci v přípravě neprohráli a v posledních dvou duelech zdolali Nitru 3:1 a HFK Olomouc 2:1.

I přes dobrou sérii se Spartou, jsou domácí považování za outsidery s kursem na výhru 4.25. Na vítězství hostů vypsali bookmakeři kurs 1.75 a na remízu si u bwin můžete vsadit v kursu 3.25.

Reklama