Hlavní obsah

Manchester United vyzve v trháku Arsenal

Tento týden se Premier league nehraje, ale anglické kluby nezahálejí – čeká je 5. kolo FA Cupu. Suverénně nejpikantnější duel shlédne Old Trafford, kde se utkají vedoucí celky nejvyšší anglické soutěže – Manchester United vs. Arsenal Londýn.

Článek

Byl to právě Manchester, kdo několik týdnů vévodil tabulce Premier league, ale v posledních dvou kolech zaváhal, čehož využili Gunners a na čele tabulky mají již pětibodový náskok. Na půdě Tottenhamu se Rudí ďáblové nepředvedli zrovna v nejlepším světle, ale alespoň bod jim zachránil v 90. minutě Carlos Tevez. Minulý týden nebodovali United vůbec, když podlehli v městském derby Manchesteru City 1:2.

Pavoukem nejstarší vyřazovací soutěže na světě však domácí prochází poměrně hladce. Po vítězství nad Aston Villou si Rudí ďáblové ke konci ledna poradili i s Tottenhamem. V dnešním utkání si po zranění zahraje 29letý forvard Louis Saha. „Trénoval celý týden a měl by nastoupit. Proti Arsenalu máme k dispozici silný kádr,“ říká trenér Ferguson. K dispozici mají domácí opět Wayna Roonyho a Patrice Evru, kteří minulý týden nehráli kvůli kartám. V základní sestavě by mohl figurovat i Gary Neville, jehož návrat po zranění se již delší dobu horlivě očekává.

Na oba týmy čeká už tento týden Liga mistrů. „Nemyslím si, že obě strany nastoupí v očekávaných sestavách. S výhledem na zápasy Champions league musíte síly správně rozložit,“ dodává kouč Alex Ferguson.

Hosté i přes často skládanou sestavu proplouvají posledními duely většinou bez zaváhání. Arsenal si v lize drží sérii 4 vyhraných utkání –postupně zdolal Fulham, Newcastle, Manchester City a Blackburn. „Na Old Trafford chceme hrát naší hru a zvítězit. Případný úspěch by dal i psychologickou výhodu v boji o titul,“ říká Abou Diaby.

Hosté však mají ještě jednoho soupeře – rozsáhlou marodku. Mimo hru jsou Johan Djourou, Robin van Persie, Abou Diaby, Manuel Almunia, Denilson, Tomáš Rosický a Theo Walcott. Nejistý je start Philippe Senderose, kterého trápí zranění kolene. Dobrou zprávou pro Arsene Wengera je alespoň návrat dvojice Toure - Eboue z Afrického poháru národů.

Mírným favoritem tohoto utkání jsou domácí United s kursem na výhru 2.00 rovné. Na vítězství hostující Arsenalu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.40 a na remízu určili bookmakeři kurs 3.25.

Reklama