Hlavní obsah

Vracející se Valencie hraje s Getafe

Valencie po mizerných výsledcích konečně zvedá hlavu a rozhodně s ní lze opět počítat v bojích o evropské poháry. Přiblížit se nejvyšším příčkám může dnes v Madridu, kde změří síly s domácím Getafe.

Článek

Valencie CF skončila v loňském ročníku La ligy na čtvrté příčce tabulky, to však letos nepotvrzuje. V tuto chvíli je totiž až devátá, ale bylo ještě hůř. Před 14 dny totiž čekali svěřenci kouče Ronalda Koemana na vítězství od začátku listopadu. Vše zlomili až 3. února výhrou ve Valladolidu. Vzestup formy potvrdili Los Che před týdnem na domácím stadionu, kde zdolali v poměru 3:1 Betis Sevilla. „Myslím, že je v týmu konečně velmi dobrá atmosféra,“ konstatoval nizozemský lodivod.

Jeho hráče dnes čeká zápas na hřišti Getafe, které trénuje bývalý Koemanův spoluhráč z Barcelony a zároveň jeden z tehdejších nejlepších fotbalistů světa - Michael Laudrup. „Michael je velká osobnost a velký trenér a můj dobrý přítel. Během zápasu jde však toto přátelství stranou,“ řekl kouč Koeman, pro něhož je nyní nejdůležitější v Madridu vyhrát. Pomoci by mu k tomu měl uzdravený srbský útočník Nikola Zigič. Hrát naopak jistě nebudou Alexis Ruano, Ruben Baraja, Vicente a Javier Arizmendi. Otazníky visí nad starty Fernanda Morientese a Miguela.

Getafe postoupilo do La ligy před čtyřmi lety a nutno poznamenat, že za tu dobu udělalo velký krok vpřed. Nyní totiž neodmyslitelně patří mezi španělskou fotbalovou elitu, což potvrzuje i svými výsledky. Loni si dokázal městský konkurent slavnějšího Realu vybojovat účast v Poháru UEFA, v němž se mu bezesporu daří. Azulones totiž s přehledem vyhráli skupinu G, v níž byly týmy jako Tottenham nebo Anderlecht. Ve čtvrtek navíc uhráli slibný výsledek pro odvetu úvodního vyřazovacího kola, když remizovali v Aténách s domácími AEK 1:1.

Dnes čeká Getafe ligový duel, ve kterém bude mít výhodu domácího prostředí. Po výhrách se Sevillou a Huelvou, prohráli Laudrupovi muži doma s Espaňolem, ale chuť si alespoň trochu spravili před týdnem remízou s La Coruňou. „Pomalu se vracíme do formy. Valencie má však velmi silný tým a to především v ofenzívě, jména jako Joaquin, David Silva a David Villa mluví za vše,“ konstatoval více než stonásobný reprezentant Dánska, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

Bookmakeři společnosti bwin nemají v tomto utkání favorita, když na vítězství obou týmů vypsali velmi vyrovnané kursy. Na výhru domácího Getafe určili kurs 2.50. Nerozhodný výsledek ohodnotili čísly 3.15 a výhru hostí 2.60.

Reklama