Hlavní obsah

Udrží Slavia krok se Spartou?

Pražská Sparta včera dokázala po 13 letech dobít zlínskou Letnou, díky čemuž snížila náskok Slavie na pouhé dva body. Sešívaní však dnes mají šanci vrátit se do pětibodového trháku v domácím zápase s Českými Budějovicemi.

Článek

Jak asi každý ví, pro Slavii začala jarní část sezony dříve než pro ostatní celky Gambrinus ligy. Ve čtvrtek totiž změřila síly s Tottenhamem v rámci vyřazovacích bojů Poháru UEFA. V duelu s Londýňany nemohli svěřenci Karla Jarolíma dlouho nastartovat motory, a i když v závěru zápasu byli jasně lepší, prohráli 1:2. Tento výsledek Slávistům nedává mnoho šancí do odvety, která se hraje už příští týden a zdá se, že brzy budou bojovat pouze na jedné frontě.

Tou je Gambrinus liga, v níž si Sešívaní na podzim vedli na výbornou, což vyjádřili pětibodovým náskokem na obhájce titulu z Letné. Ten však už dnes neplatí, jelikož Sparťané vyhráli ve Zlíně, čímž odstartovali tuhý boj o titul. Slavia jim tento úder může dnes vrátit - na Strahově hostí České Budějovice.

„Když chceme hrát o titul, tak doma vyhrávat musíme. Ale jsem rád, že první soutěžní utkání už máme za sebou, přípravné zápasy jsou zcela něco jiného a to může být naše výhoda,“ konstatoval kouč Karel Jarolím, který už dnes může využít služeb nové posily Martina Abraháma, jenž v pátek přestoupil z konkurenční Sparty. Oproti duelu s Tottenhamem může trenér Slavie počítat i s Krajčíkem, Gebre Selassiem, Blažkem a Toleským.

České Budějovice však nebudou pro Slávii jistě snadným soupeřem. Po velmi špatném startu do sezony se mužstva ujal František Straka, který sebou přinesl výsledky. Po podzimu tak Jihočeši figurují na zajímavé osmé příčce a jistě se tak na jaře chtějí poprat o poháry. „Byl bych raději, kdyby Slavia nad Tottenhamem vyhrála - když pak přijede provinční klub, mohlo by dojít k podcenění. Každopádně se ale jedeme porvat o body,“ řekl trenér Straka, který se bude muset obejít bez distancovaného Davida Horejše. K dispozici však bude mít nově příchozí Petra Šímu, Petra Dolejše a Pavla Mezlíka. Po téměř půlroční pauze zaviněné zraněním, je navíc fit Roman Pivoňka.

Papírovým favoritem utkání je domácí Slavia, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.35. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 4.30. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na hosty, jejichž výhra je oceněna kursem 7.25.

Reklama