Hlavní obsah

Monchengladbach uvidí šlágr kola

Druhá bundesliga má dnes na programu tradiční pondělní dohrávku, která je zároveň šlágrem kola. Na hřišti vedoucího Monchengladbachu se totiž představí čtvrtá Mohuč, která vehementně bojuje o návrat mezi elitu.

Článek

Stejný cíl má bezesporu i Monchengladbach, který opustil nejvyšší německou fotbalovou ligu rovněž loni. Fohlen podávají v probíhající sezoně velmi dobré výkony, díky kterým jsou na samém čele tabulky. Ve svém stánku doposud neprohráli, ale díky čtyřem remízám se ve statistikách z domácího hřiště neřadí k úplně těm nejlepším. Venku je to naopak - na hřištích soupeřů není lepšího mužstva.

Tento fakt však svěřenci Jose Luhukaye nepotvrdili před týdnem, kdy prohráli nečekaně v Hoffenheimu 2:4. Celkově ale mají v poslední době menší krizi, jelikož ve dvou zápasech před tím doma pouze remizovali. Dnes do Borussia Parku zavítá Mohuč, se kterou si Fohlen jistě chtějí spravit chuť. „Mužstvo je v dobré náladě a je na čase, vrátit se na vítěznou vlnu,“ konstatoval kouč Luhukay, který se už může spolehnout na stopera Saschu Röslera, jemuž vypršel karetní trest. Nastoupit by měl i Marcel Ndjeng, zatímco duo Roberto Colautti a Robert Flessers minulý týden netrénovalo.

Mohuči loni scházely tři body k udržení v bundeslize, které mohla získat v posledním kole, ale v Mnichově podlehla Bayernu v poměru 2:5. Letos tak musí bojovat pouze ve druhé lize, v níže se pere o postup. Špice tabulky 2. bundesligy je každoročně velmi vyrovnaná a letos tomu není jinak. Mohuč je v tuto chvíli na páté příčce s dvoubodovým mankem na třetí a zároveň poslední postupovou pozici.

V poslední době se však mužstvu ze západu Německa moc nedaří, což dokládají výsledky. Už před Vánoci svěřenci trenéra Jürgena Kloppa zaváhali se St. Pauli, do jarní části sezony vstoupili remízou s Koblenzem a domácí porážkou s Fürthem, který je přímým konkurentem Mohuče v boji o postup. „Byl to náš nejhorší zápas sezony,“ řekl po posledním utkání kouč Klopp, jenž dnes nebude moci využít služeb obránce Stefan Markolfa a také Daniela Gunkela. Nejistý je navíc start dua Chadli Amri - Milorad Pekovič.

Dnešní šlágr nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 1.90. Myslíte si, že zápas skončí remízou, pak si na ni vsaďte s kursem 3.25. Vyhrát jistě mohou i hosté z Mohuči 3.75. Na utkání můžete samozřejmě vsázet i živě, k dispozici je i video přenos - to vše u bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články