Hlavní obsah

Liga mistrů se probudí ze zimního spánku

Eurotip.cz

Nejprestižnější evropská pohárová soutěž dnes vstoupí do jarních bojů, v nichž se o titul popere šestnáct nejlepších klubů starého kontinentu. Mezi vyvolenými nechybí loňský finalista FC Liverpool, jenž se střetne o postup do čtvrtfinále s milánským Interem.

Článek

Liverpool však nepostoupil do osmifinále s nikterak velkým přehledem, ba naopak. Až do posledního kola musel bojovat, jelikož na začátku podzimu zaváhal s Portem, Marseille i Besiktasem. Mizerné výsledky doprovázejí Reds i v Premier league, díky čemuž jsou nyní až pátým celkem tabulky, i když před sezonou hlásili útok na titul.

Uspět jistě chtěli také v domácím poháru, ale ani v něm se nyní nepředvedli, když o víkendu prohráli na Anfield Road s druholigovými Barnsley. „Popravdě jsem omráčen a hořce frustrován. Nemůžeme svalovat vinu jen na jednoho hráče, radši se musíme rychle soustředit na další zápas proti Interu, abychom zase začali dělat správné věci,“ konstatoval po zápase kouč Rafael Benitéz, jehož mužstvo dnes čeká velmi těžká zkouška, ve které bude postrádat duo Daniel Agger - Andrej Voronin.

Inter totiž v posledních letech nezadržitelně vládne italské Sérii A. Letos tomu není jinak, a i když stále zbývá do konce sezony řada zápasů, dá se říci, že o titul se může připravit už pouze sám. Na podzim se mu dařilo i v Lize mistrů, když s naprostým přehledem vyhrál skupinu G. Celkem v probíhající sezoně prohrál pouhý jeden zápas - 19. září ve Fenerbahce.

Nyní čeká svěřence kouče Roberta Manciniho zápas na Anfield Road, ve kterém by rádi uhráli slibný výsledek pro domácí odvetu. „Nesmíme myslet na to, že hrajeme odvetu doma. Chceme se pokusit zničit liverpoolské naděje už u nich,“ řekl útočník Julio Cruz, po jehož boku nastoupí ve velké formě hrající Zlatan Ibrahimovič, jenž s pěti brankami vévodí společně s Ronaldem z Manchesteru letošním tabulce kanonýrů Ligy mistrů. Na hřišti se naopak neobjeví vykartovaný Cesar a zraněný Luis Jimenez.

Myslíte si, že Liverpool dokáže na svém stadionu Inter porazit, potom si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 2.55. Jste-li názoru, že milánský Inter uhraje na Anfield ROad optimistický výsledek, kterým by jistě byla i remíza, pak si u bwin vsaďte na neprohru hostů v kursu 1.41.

Reklama