Hlavní obsah

Nymburk podpoří znovu plný dům

Basketbalisté Nymburku mají za sebou historický úspěch. V ULEB Cupu se totiž dokázali probojovat do vyřazovacích bojů, čímž nepotěšili jen sebe, ale i širokou veřejnost, která na dnešní zápas s polským Zhořelec Turow zavítá opět v hojném počtu.

Článek

Vše začalo na podzim v zápase s CZ Bělehrad. Nymburk nakoukl poprvé v historii do jednoho z nejprestižnějších evropských pohárů, a ihned podal velmi dobrý výkon. Utkání, které nakonec prohrál v prodloužení, sledovalo v prostorách pardubické ČEZ arény něco málo přes 3 tisíce diváků. Svěřenci trenéra Muliho Katzurina podávali i nadále výborné výkony, které přinesly výsledky, ale také další diváky - poslednímu domácímu zápasu s Dynamem Moskva přihlíželo už bez mála 10 tisíc diváků.

V dnešním souboji s polským Turowem se očekává ještě vyšší návštěva, která převážně požene kupředu domácí, jenž si nakonec vybojovali postup jako čtvrtý nejlepší celek skupiny F. Díky tomu byl Nymburk při losu v posledním výkonnostním koši a bylo jasné, že se utká s vítězem některé ze skupin. Los byl nakonec velmi příjatelný, jelikož v play-off nečeká Středočechy na úvod Valencie, Joventut či Besiktas, ale „pouze“ Zhořelec Turow.

„Před Vánoci bych byl optimističtější, ale věřím jednak v sílu nymburských hráčů a také v podporu deseti tisíc diváků v hale. Věřím, že hráči hodí na hlavu ne zcela ideální výkony posledních utkání a věřím, že se nám podaří utkání vyhrát,“ řekl vedoucí mužstva Vratislav Šístek, který viděl poslední ligový zápas polského týmu.

„Především to bude úplně jiné utkání, než jsme doposud v ULEB Cupu hráli. Turow předvádí excelentní obranou hru na opravdu vysoké úrovni. Zatím jsme na podobnou v ULEBu nenarazili. Turow má velmi kvalitní rozehrávače, Logan a Kelati jsou vynikající hráči. Celý tým se snaží oponentovi vnutit svůj rytmus hry, takže je proti nim opravdu těžké hrát,“ konstatoval k zápasu kouč Muli Katzurin.

Jeho slova jednoznačně mají svou váhu, vždyť Turow ve skupině prohrál pouze dvakrát a to měl za soupeře mužstva jako Kazaň, Zadar či loňského účastníka Euroligy - Den Bosch. Za poslední roky tak zaznamenal Zhořelec obrovský vzestup, vždyť ještě před čtyřmi lety hrával pouze druhou polskou ligu. Nyní je hlavním konkurentem Prokom Trefl Sopot. Hlavními hvězdami týmu jsou výborný střelec z perimetru David Logan či rozehrávač Rodriguez F.Andres. Tým vede zkušený slovinský kouč Saša Filipovski.

Favoritem utkání jsou podle bookmakerů společnosti bwin domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.50. Na hosty si vsadíte u bwin za kurs 2.40. Zápas je možné sledovat živě na druhém programu České televize.

Reklama