Hlavní obsah

Barcelona cestuje opět do Glasgow

Vydřenou remízu 0:0 na podzim uhrála Barcelona na hřišti Glasgow Rangers. Nyní ji čeká pravděpodobně ještě těžší zápas s tamějším Celticem, který ve svém stánku jen tak neprohrává.

Článek

Zelenobílí to jasně potvrdili na podzim, když v Lize mistrů vyhráli všechny domácí zápasy, z nichž jeden byl dokonce s AC Milán. Že se z Celtic Parku body jen tak lehce neodvážejí, je však hodně známé, například loni na to doplatil Manchester United. Celkově Hoops v Lize mistrů neprohráli posledních devět zápasů, v domácí soutěži darovali soupeři tři body bez dvou měsíců před rokem.

„Milán hraje jiným stylem než Barcelona, která velmi dobře kombinuje, v čemž je pravděpodobně nejlepší na světě. Musíme se pokusit hodně brzdit jejich rychlý přechod do útoku. Rozhodně chceme postoupit, jelikož každý takovýto zápas je něco fantastického,“ konstatoval kapitán Gary Caldwell, na kterém dnes bude opět stát defenzíva mužstva. Hrát naopak nemohou vykartovaní Scott Brown a Andreas Hinkel. Debut v Lize mistrů si odbude 29letý Barry Robson, který v zimě posílil Celtic z Dundee United.

Postupové ambice má rozhodně i Barcelona, která je papírově jasným favoritem duelu. Katalánci letos podávají svůj standard, což bohatě stačilo na postup do jarních bojů Ligy mistrů. Nestačí to však na vedení v tabulce Primera division, kde má našlápnuto Real Madrid a dostat se před něj bude pro Barcelonu hodně těžké.

Do sestavy Barcy se vrací Samuel Eto’o, který reprezentoval Kamerun na Africkém poháru národů, kde se stal nejlepším střelcem, i když jeho mužstvo podlehlo ve finále Egyptu. „Zápas přichází v dobrém okamžiku. Návrat Eto'a z APN je pro nás velmi důležitý. Po dlouhé době má trenér v podstatě k dispozici všechny hráče. Navíc jsem přesvědčen, že mužstvo pracuje velmi dobře,“ nechal se slyšet záložník Deco, který by dnes neměl chybět v základní jedenáctce.

Favoritem utkání je předloňský vítěz milionářské soutěže - Barcelona. Na její vítězství si můžete u bwin vsadit s kursem 1.80. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 3.35 a na vítězství Celticu vypsali kurs 4.05.

Reklama