Hlavní obsah

Manchester je proti Lyonu jasným favoritem

Manchester United loni ztroskotal v semifinále Ligy mistrů na AC Milán. Letos má opět nejvyšší ambice, což bude chtít dokázat v osmifinále s Lyonem. Nejen, že je favoritem, ale hraje odvetu na domácím stadionu, což je bezesporu výhodné.

Článek

Olympique Lyon tak jistě potřebuje uhrát nějaký velmi dobrý výsledek dnes na svém stadionu, kde si však nevede v letošní sezoně moc dobře. V podzimní části Ligy mistrů zde vyhrál pouze se Stuttgartem, naopak nečekaně podlehl Glasgow Rangers. I díky této porážce nakonec postoupili Les Gones jen o chlup, konkrétně o tři body před Rangers. Ne moc dobrou formu dokazují i výsledky Lyonu v domácí soutěži, ve které ho v předchozích letech touto dobou od titulu už moc nedělilo letos má na čele tabulky pouze jednobodový.

Svěřenci trenéra Alaina Perrina se trápí především v poslední době, což potvrdili i o uplynulém víkendu, kdy prohráli v Le Mans. Do zápasu s Manchesterem tak jistě nevstoupí v nejlepším rozpoložení, avšak nutno podotknout, že zápasy Ligy mistrů bývají specifické. V ligovém duelu navíc kouč Perrina šetřil obávané ofenzivní duo Fred - Benzema.

Rozhodně lepší sezonu prožívá Manchester, s obhajobou titulu Premier league to však bude mít hodně těžké, jelikož vedoucí Arsenal je na tom momentálně o pět bodů lépe. Právě s Gunners si to Rudí ďáblové o víkendu rozdali v rámci FA Cupu, v němž dokázali zvítězit 4:0, čímž si rozhodně zvedli hodně sebevědomí.

To neskrývají před zápasem v Lyonu, jelikož podle hráčských ohlasů jede Manchester pro vítězství. „Všichni říkají, že vyhrajeme, ale já to nevidím tak hladce, nesmí se zapomínat na šest ligových titulů Lyonu v řadě. Jsem si jistý, že proti nám nebudou hrát tak jako o víkendu proti Le Mans,“ konstatoval francouzský obránce Patrice Evra. Manchester o víkendu šetřil několik opor, mimo jiné i Cristiana Ronalda, který byl nachlazený, ale podle posledních zpráv mu v dnešním startu nic nebrání.

Papírovým favoritem tohoto utkání jsou hosté z Manchesteru, na které si můžete vsadit s kursem 2.15. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.20. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Lyon, jehož výhra je oceněna kursem 3.10. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama