Hlavní obsah

Chicago hostí v duelu unavených Minnesotu

Středeční program NHL čítá šest zápasů. V mezikonferenčním duelu hostí New Jersey hokejisty ze vzdáleného San Jose. Calgary pokračuje v cestě po pacifické divizi, kde dnes hraje v Dallasu. Buffalo se může výhrou nad Tampou Bay posunout opět k hranici play off. Chicago hostí v zápase unavených klubů Minnesotu.

Článek

Domácí klub více než měsíc složitě cestoval. Na vlastním ledě se zastavil pouze třikrát a vždy jen kvůli jednomu utkání. Toto náročné období pro Chicago začalo dobře, když vyhrálo čtyři utkání v řadě. Velkou zásluhu na úspěšných výsledcích měl brankář Lalime, který třikrát vychytal samostatné nájezdy. Na přelomu ledna a února se ovšem mužstvo opět propadlo do krize, z níž vybředlo až před čtrnácti dny. V minulém týdnu si Chicago proti dvěma divizním soupeřům dokonce i nebývale zastřílelo. Poslední místo sice neopustilo, ale vrátila se mu alespoň naděje na play off. Několik hokejistů nemůže nastoupit kvůli zraněním, ale do hry se dnes vrátí útočník Williams a brankář Chabibulin. Delší jistotu prodloužením smlouvy v klubu získal obránce Seabrock.

Minnesota se díky solidním výsledkům po lednové exhibiční pauze prodrala na čelní pozici ve své divizi. V uplynulých třech týdnech nebodovala pouze ve dvou z deseti zápasů. Zároveň však polovinu utkání přivedla do prodloužení. Brankářům se daří v posledních utkáních střídavě a vzhledem k náročnému programu je možné, že po více než týdnu dostane přednost Harding. Minnesota je na tom nyní špatně s využíváním přesilových her ve venkovních zápasech. Celkové se jí však na své poměry daří střílet dostatek gólů, což je dáno i minimálními zdravotními potížemi klíčových hráčů. Minnesota se přesto možná bude snažit do uzávěrky přestupů získat ještě jednoho centra schopného vyhrávat vhazování.

Oba kluby včera nastoupily k důležitým zápasům proti divizním sokům. Chicago svoji roli venku vůbec nezvládlo, zatímco Minneosta doma alespoň bodovala. Bookmakeři bwin očekávají, že dnešní duel se ponese v duchu včerejších výsledků. Chicago je u nich v kursu 2,75 zřetelným outsiderem. Hosté jsou zvyklí u dnešního soka alespoň jednou za sezónu vyhrát. V té probíhající se jim to již povedlo a dnes si to může Minnesota v kursu 2,1 zopakovat.

Reklama