Hlavní obsah

Naděje Slavie je malá, ale ne nulová

Pražská Slavia nevstoupila do jarních bojů Poháru UEFA dobře, když na Strahově podlehla Tottenhamu v poměru 1:2. Naděje na postup však stále nesložila a v Londýně se o něj rozhodně popere.

Článek

Vyhrát na White Hart Lane ale nebude pro Slávisty nic jednoduchého. Tottenham se totiž v poslední době dostal do vynikající formy, za což bezesporu vděčí kouč Juande Ramosovi, který v mužstvu změnil velkou řadu věcí. Další změnu pravděpodobně provede dnes, jelikož se chystá opět na střídání brankářů. Radek Černý totiž zavinil minelou gól Slávistů a v brance by ho podle posledních informací měla vystřídat bývalá jednička - Paul Robinson.

Na hřišti by se však mohl objevit jiný český fotbalista a shodou okolností rovněž bývalý Slávista - Tomáš Pekhart. „Ale když to nevyjde, odstrčený se cítit nebudu. Na svou chvíli si prostě počkám,“ konstatoval stále 18letý útočník, který do Londýna přišel v roce 2006. Hrát naopak jistě nebudou Michael Dawson Gareth Bale, Kevin-Prince Boateng, Gilberto a Benoit Assou-Ekotto, na víkendový zápas s Chelsea bude navíc kouč Ramos šetřit Ledleyho Kinga.

Slavia odcestovala do britské metropole s cílem odehrát aktivní zápas, ve kterém by mohlo pomoci štěstí. „Samozřejmě očekávám, že budeme hrát mnohem odvážněji, než jak jsme hráli v první půli v Praze,“ nechal se slyšet kouč Karel Jarolím, jenž pravděpodobně bude hrát na dva útočníky. „Musíme hrát vzadu na nulu, ale pochopitelně, že aktivně, nezalézt před vlastní šestnáctku,“ řekl k zápasu záložník Daniel Pudil.

Oproti zápasu z minulého týdne se v sestavě pravděpodobně objeví Matěj Krajčík, jenž stál vinou karetního trestu. „Doufám, že když nastoupím, tak klukům pomůžu, od toho tu přece jsem,“ řekl slovenský záložník. V nominaci naopak chybí Blažek s Toleskim, kteří nejsou na soupisce pro Pohár UEFA.

Tento souboj má jasného favorita v mužstvu domácích, na které si vsadíte s kursem 1.25. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 5.20 a na vítězství Slavie 9.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama