Hlavní obsah

Využije Fiorentina dobré výchozí pozice?

V odvetném utkání poháru UEFA změří síly italská Fiorentina s norským Rosenborgem Trondheim. Celek z Florencie minulý týden vybojoval v Trondheimu díky brance kanonýra Mutua cennou výhru 1:0 a dnes mu tak k postupu stačí i remíza.

Článek

Fialky si tak připsali teprve první výhru na půdě soupeřů v letošním ročníku poháru UEFA. Ve skupinové fázi Fiorentina remizovala s Villarrealem a AEK Athény. Postup z druhého místa si zajistila domácími výhrami 6:1 nad Elfsborgem a 2:1 nad Mladou Boleslaví.

„Víme, že Rosenborg zde nemá co ztratit. Mentálně jsou velmi dobře připraveni a určitě budou chtít brzo vstřelit gól a srovnat krok,“ říká playmaker domácích Fabio Liverani, který se vrací do sestavy po dvoutýdenní pauze způsobené zraněním.

Domácím patří v Serii A slušná čtvrtá příčka, která by je momentálně posunula do předkola Ligy mistrů. Fialky se po prohře s AC Milán a remízou s Atalantou totiž vrátili na vítěznou vlnu, když naposled zdolali Catanii 2:1. „S umístěním týmu musíme být spokojeni. Minimálně postup do dalšího ročníku poháru UEFA by nám neměl uniknout,“ dodává Liverani.

Celek pod vedením trenéra Cesare Prandelliho dnes bude posílen o záložníka Marca Donadeliho, který zmeškal úvodní duel kvůli karetnímu trestu. V Trondheimu nehrál kvůli zranění ani zkušený útočník Christian Vieri, jenž už je fit. Nejistý je naopak start gólmana Sebastiena Freye a určitě si nezahraje 23letý bek Alessandro Potenza.

Po postupu z 2. předkola Ligy mistrů do hlavní fáze soutěže norský klub v milionářské soutěži rozhodně ostudu neudělal. Trondheim nejprve zpečetil osud trenéra Mourinha na lavičce Chelsea, když na Stamford Bridge remizoval 1:1, a v domácím prostředí dokonce porazil 2:0 Valencii. Tyto úspěchy jsou však už postaršího data a dnes se Rosenborg nachází v naprosto jiném rozpoložení.

V Norsku skončila sezona už v úvodu listopadu a nový ročník startuje až za měsíc. Hosté navíc po výsledek v ligové soutěži určitě neslavili, když s výraznou ztrátou obsadili 5. místo. Rosenborg, ve kterém působí i slovenský záložník Marek Sapara, dnes bude posílen o Alexandera Tetteye. 21letý ghanský talent je po zranění opět fit a v Itálii by měl nastoupit.

Bookmakeři vcelku pochopitelně favorizují domácí Fiorentinu s kursem na vítězství 1.30. Na výhru nerozehraného Rosenborgu si u bwinu můžete vsadit ve vysokém kursu 9.00 rovné a na remízu je kurs 4.50.

Reklama