Hlavní obsah

Utrápené Miami míří do Houstonu

Eurotip.cz

Žádnou stopu jako by nenechala přestávka kvůli Zápasu hvězd NBA na basketbalistech Houstonu. Rockets v úvodním zápase druhé části sezony zvítězili v Clevelandu a protáhli svou sérii výher už na devět zápasů. Zaokrouhlit ji na deset by jim nemělo dělat problémy. Do Houstonu totiž míří Miami, nejhorší tým ligy.

Článek

O tom, jak rychle se věci mohou ve sportu změnit, by nejlépe mohli vyprávět fanoušci právě Miami. Heat se rozhodli postavit svou budoucnost na pětce draftu v roce 2003 Dwyanu Wadeovi, k němuž v roce 2004 postavili jako další údernou zbraň pivota Shaquilla O'Neala. Jeden z nejdominantnějších hráčů přelomu tisíciletí po svém příchodu oznámil, že floridskému týmu získá titul - a podařilo se. Předloni Miami nečekaně došlo až do finále NBA, ve kterém si ještě překvapivěji poradilo s Dallasem, byť prohrávalo už 0-2 na zápasy.

Tím ale to dobré pro Miami zatím skončilo. Loni sice vyhrálo svou divizi a dostalo se do playoff, v něm ale v souboji s Chicagem nevyhrálo jediný zápas. A mělo být ještě hůř. Bez zraněného Wadea vstoupili do letošní sezony mizerně a po 51 odehraných zápasech je s bilancí 9-42 vůbec nejhorším týmem soutěže. O tom, jak moc špatně na tom Miami je, svědčí nejlépe bilance 1-24, kterou svěřenci trenéra Rileyho mají od Štědrého dne. Vedení klubu se proto rozhodlo sáhnout ke změnám: do týmu přišel z Phoenixu Shawn Marion, za kterého Heat poslali opačným směrem O'Neala. Ani to ale zatím nepomohlo - i s Marionem v sestavě prohrálo Miami poslední tři zápasy.

To v Houstonu mají letos úplně jiné starosti. Druhá polovina vůdčí dvojice Ming-McGrady sice už jako obvykle vynechala hodně zápasů kvůli zranění, i bez McGradyho se ale letos Raketám dařilo a s ním si Houston vede ještě lépe. V tabulce Jihovýchodní divize je sice tým trenéra Adelmana až čtvrtý, to je ale zřejmě nejvyrovnanější divize celé soutěže a pokud by dnes začínalo playoff, Houston by v něm nechyběl. V roce 2008 jsou Rockets jedním z nejlepších týmů NBA. V lednu prohráli Adelmanovi hráči jen čtyřikrát a od vítězství nad Golden State už jenom vítězí. Je pravda, že Houston neměl nejtěžší soupeře, zato ale dokáže vítězit i venku, což dokázal naposledy předevčírem, kdy díky slušné obraně dokázal zvítězit 93-85 v Clevelandu i přes triple-double fantastického LeBrona Jamese.

Není divu, že za takových okolností je podle bookmakerů jasným papírovým favoritem Houston, na který si můžete vsadit v kursu 1.16 nebo s handicapem 11 bodů. Myslíte si, že Miami dokáže domácí zaskočit a po dlouhé době znovu zvítězí? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 5.35.

Reklama