Hlavní obsah

Vyhoupne se Sparta ze sestupového pásma?

Šestadvacáté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje v Rotterdamu, kde se na hřišti tamější Sparty představí FC Utrecht. Domácí jsou v tabulce předposlední a bodový zisk by jim rozhodně přišel velmi vhod.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tím spíše, že v poslední době vycházejí ze zápasů naprázdno. Konkrétně už třikrát za sebou prohráli, když postupně nestačili na Bredu, Excelsior a před týdnem i favorizovaný Ajax Amsterdam, kterému podlehli v poměru 2:6. Díky těmto výsledkům se Kasteelheren propadli tabulkou a jak to tak vypadá, čeká je tuhý boj o udržení.

„Víme, že udržet se v Eredivisi bude obtížné, ale my se o to jistě pokusíme. Myslím, že se nám to může podařit, ale musíme hrát po zbytek hrát lépe,“ konstatoval Foeke Booy, který se dnes bude muset obejít bez zraněné čtveřice Yuri Rose, Nathan Rutjes, Kevin Strootman a Iderlindo Moreno Freire.

Tak zvaní Utregs loni skončili na deváté příčce tabulky, kterou zaobírají shodou okolností i nyní. Rozhodně by tak chtěli útočit na příčky zajišťující účast v evropských pohárech, ale ty jsou bodově dosti vzdálené. Avšak na dnešního soupeře mají velmi dobrý 14bodový náskok a sestupem tedy bezesporu nikterak výrazně ohrožení nejsou, ale po pár kolech může být vše jinak.

Tím spíše, že se nyní Utrechtu moc nedaří, o čemž vypovídají prohry s Venlo a Bredou. „Nejlepším lékem na naše výsledky je vítězství. Jsme lepší než Sparta, ale musíme to ukázat,“ řekl optimisticky David Nascimento, asistent trenéra Utrechtu. Ani hosté nemají zdaleka prázdnou marodku, nachází se na ní totiž Loic Loval, Peter Kopteff, Etienne Shew-Atjon a Michel Vorm. Hrát nebude ani vykartovaný Tim Cornelisse. Start čtveřice Cedric van der Gun, Alje Schut, Lucian Sanmartean a Sander Keller je nejistý.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu hosté. Na vítězství svěřenců Willema van Hanegema vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.40. Myslíte si, že Sparta prolomí neúspěšné výsledky a získá alespoň bod? Pak si na to vsaďte - kurs na její neprohru je 1.44.

Reklama