Hlavní obsah

Naváže Liverpool na výhru proti Interu?

V 27. kole anglické Premier league na sebe narazí aktuálně pátý Liverpool a dvanácté Middlesbrough. Obě mužstva potřebují body jako sůl – Liverpool s ambicemi na Ligu mistrů ztrácí 3 body na čtvrtý Everton a Boro se nachází 7 bodů nad sestupovými příčkami.

Článek

Domácí po výhře 3:0 se Sunderlandem uhráli bezbrankovou remízu na horké půdě Chelsea, ale přesto se dalšího zaváhání nevyvarovali. V osmifinále FA Cupu nestačili Reds před vlastními fanoušky na druholigové Barnsley, kterému podlehli 1:2. Naposled však Liverpool předvedl slušný výkon, když zdolal suverénního lídra italské Serie A Inter Milán 2:0. V 85. minutě se trefil Kuyt a o 5 minut později pečetil výsledek parádní ranou kapitán Gerrard.

„Tlak je vyvíjen na každého – na hráče i trenéra. Každý od nás očekával před sezonou velké věci. Chceme navázat na úspěch proti Interu a dosáhnout dobrých výsledků i v domácí soutěži,“ dodává útočník Dirk Kuyt.

V dnešním střetnutí se domácí vrátí ke hře na 4 záložníky, tudíž Steven Gerrard nastoupí ve středu pole a nebude hrát na postu tzv. „volného hráče“, jako v Lize mistrů. Místo v sestavě tak nezbude na Lucase Leivu. V základní jedenáctce si opět zahraje Fernando Torres, který naposled zkušeně zařídil červenou kartu pro Itala Marca Materazziho. Do tréninku se vrací slovenský bek Martin Škrtel, ale mimo hru zůstávají Andrej Voronin (koleno), Daniel Agger (nárt) a suspendovaný Jamie Carragher. Na stoperu tak dostane příležitost duo Arbeloa -Hyypia.

Middlesbrough bude ve zbytku sezony bojovat především o klidný střed tabulky s vyvarováním se sestupovému pásmu. Hosté se momentálně nachází ve slušné formě, když v 10 soutěžních utkáních nenašli přemožitele. Svěřenci kouče Southgata postupně zdolali Wigan, remizovali v Newcastlu a naposled zdolali Fulham.

Do základní sestavy hostí by se měl vrátit 23letý obránce Robert Huth, jehož trápilo poraněné chodidlo. Nejistý je start Tuncay Sanliho, který po zranění teprve začal trénovat. K dispozici je opět mladý bek David Wheater, ale na marodce dále zůstávají Lee Cattermole (koleno), Chris Riggott (kolenní vazy) či egyptský kanonýr Mido. Výrazným posílením ofenzívy by tak mohl být debut Afonsa Alvese, který přišel na ostrovy z Heerenveenu.

„Se zraněním Mida nám zbyli už pouze dva útočníci - Tuncay a Jeremie Aliadiere. Tuncay se následně zranil také, a tak bylo velmi důležité přivést někoho schopného,“ dodává záložník O´Neill na adresu svého nového spoluhráče Alfonsa Alvese.

Podle bookmakerů je jasným favoritem na výhru domácí Liverpool s kursem na výhru 1.37. Experti ze sázkové kanceláře bwin naopak vůbec nevěří v úspěch hostů z Middlesbrough, na jejichž výhru je vysoký kurs 7.50. Na remízu si můžete vsadit v kursu 4.25.

Reklama