Hlavní obsah

Newcastle přivítá Manchester United

Eurotip.cz

Aktuálně 13. Newcastle prožívá výsledkovou krizi a proti druhému Manchesteru United to bude mít nesmírně těžké. Rudí ďáblové si nepřipouštějí zaváhání, které by mohlo ještě prohloubit jejich současnou pětibodovou ztrátu na vedoucí Arsenal.

Článek

Domácím se momentálně vůbec nedaří, když nepomohl ani příchod nového kouče Kevina Keegana, pod jehož vedením Newcastle stále čeká na výhru. Straky mají jistě v dobré paměti také výprask z poloviny ledna, kdy na Old Trafford prohráli 0:6. „Strašný zápas pro nás, klub i fanoušky. Snad nám dnes domácí prostředí pomůže,“ říká Shay Given, kterého kvůli zranění nahradí dvojka Steve Harper.

Od debaklu s United uhrál Newcastle bezbrankovou remízu s Boltonem, podlehl Arsenalu 0:3, remizoval doma s Middlesbrough a naposled si odnesl čtyřbrankový příděl 1:4 od Aston Villy. „Navrátilci z reprezentací nám dávají více možností promíchat sestavu. Velikost a síla přišla v podobě Abdoulaye Fayeho či rychlost v podobě Habiba Beyeho,“ dodává trenér Keegan.

Na marodce domácího celku se nacházejí obránce Stephen Carr (kolenní šlachy), turecký záložník Emre (lýtkový sval), útočník Obafemi Martins, a Charles N'Zogbia si nezahraje kvůli karetnímu trestu – fakta, která domácím úlohu rozhodně neulehčují. V útočné fázi budou straky nejspíš opět spoléhat na dvojici Carew - Young.

Hosté z Manchesteru se netrápí jako Newcastle, ale poslední dvě ligová střetnutí jim také nevyšla zrovna na jedničku. Po remíze s Tottenhamem Rudí ďáblové prohráli v městském derby s Manchesterem City 1:2. Sebevědomí si svěřenci kouče Fergusona zvedli v osmifinále FA Cupu, kde rozstříleli 4:0 Arsenal. Ve středečním duelu Ligy mistrů zavítali United na půdu francouzského Lyonu, kde v závěru ukázali svou sílu a alespoň vyrovnali na konečných 1:1, což je pro odvetu dobrá vyhlídka.

„V Champions league je vždy důležité vstřelit branku na hřišti soupeře. S výsledkem musíme být spokojeni,“ dodává Ryan Giggs, který proti Lyonu zaznamenal už svou stou účast v nejprestižnější klubové soutěži světa.

Z tábora hostí nejsou hlášena žádná nová zranění, tudíž na marodce zůstává pouze trojice Gary Neville, Mikael Silvestre a Ben Foster. O místo v základní sestavě si svými výkony naposled výrazně řekli Carlos Tevez a Portugalec Nani. V základní jedenáctce naopak nejspíš nenajdeme obránce Wese Browna, který zklamal Fergusona, když nepřistoupil na podmínky nové smlouvy.

Na výhru domácího Newcastlu vypsali bookmakeři vysoký kurs 6.35. Favoritem tohoto duelu je pochopitelně Manchester United s kursem na vítězství 1.50. Na remízu si u bwinu můžete vsadit v kursu 3.60.

Reklama