Hlavní obsah

Obhájí Chelsea vítězství v Carling Cupu?

Ve finále anglického Carling Cupu se dnes střetne obhájce prvenství z minulého roku Chelsea a nepříliš očekávaný finalista – Tottenham Hotspur. Souboj o prestižní pohár shlédne poprvé od roku 2000 nově zrekonstruované Wembley.

Článek

Fotbalová veřejnost má ještě v dobré paměti loňské finálové střetnutí, ve kterém ještě celek pod vedením kouče Mourinha zdolal 2:1 Arsenal, a ve kterém obdržela červenou kartu trojice Kolo Toure, Emmanuel Adebayor a John Obi Mikel. V cestě za obhajobou prvenství letos Blues zatím zdolali Leicester, Liverpool a Everton.

„Bezpochyby jsme favoritem. Jednoduše jsme lepší. Jedná se o první trofej sezony, kterou lze získat. Úspěch vám pak může pomoci i v dalších bojích,“ říká česká brankářská jednička Petr Čech.

Chelsea si připsala z posledních třech soubojů hned tři remízy – po ligových s Portsmouthem a Liverpoolem přišla i remíza v Lize mistrů s Olympiacosem Pireus. Kouče Blues čekají proti Tottenhamu příjemné starosti se skládáním sestavy, neboť nejsou hlášeni žádná nová zranění. Není pochyb o tom, že Grantovi svěřenci nastoupí v nejsilnější sestavě, avšak nejistý je start dvojice Frank Lampard - John Terry, kteří nenastoupili ani v týdnu v Champions league.

Případný úspěch Tottenhamu by byl jeho první od roku 1999 a o to větší je touha Spurs po výhře. Svěřenci kouče Ramose určitě nejsou žádnými outsidery – cestou do finále zdolali Blackpool, Manchester City a v semifinále rozstříleli 5:1 Arsenal.

„Když jsme do Londýna přišli, v týmu byla slabá sebedůvěra. Nyní je situace naprosto odlišná a cítíme zdravé sebevědomí. Proti Chelsea se může stát všechno,“ dodává asistent trenéra Gus Poyet.

Utrápený výkon zakončený remízou 1:1, který kohouty provázel ve čtvrtečním duelu poháru UEFA proti pražské Slavii jasně ukázal, kam myšlenky hráčů směřují. Od úvodního hvizdu na trávník vyběhne tradiční duo Berbatov - Keane. V záložní řadě není pochyb o startu trojice Aaron Lennon, Jermaine Jenas a Steed Malbranque. Jediným otazníkem je, zda ve středu pole nastoupí Didier Zokora nebo Tom Huddlestone.

Na vítězství Chelsea vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.00 rovné. Menší důvěru dávají bookmakeři týmu Tottenhamu, na jehož výhru vypsali kurs 3.50 a na remízu je kurs 3.20.

Reklama