Hlavní obsah

Premier League: týmy bojující o záchranu hrají s aspiranty na poháry

Po sobotní spršce zápasů 27. kola anglické Premier League se dnes odehrají pouze dvě ligová utkání. Aston Villa střádá plány na Reading a Blackburn je v souboji s o záchranu bojujícím Boltonem papírovým favoritem.

Foto: BBC

Fotbalisté Readingu už dlouho neměli důvod k radosti, budou ho mít dnes?

Článek

Reading - Aston Villa  (neděle 13:30)

Krize Readingu se čím dál více prohlubuje a další bodová ztráta by se rovnala nepříjemnému problému. The Royals totiž už klesli až na sestupové příčky a dostat je z nich může pouze výhra.

Jenže tým Marka Matějovského už osm utkání nevyhrál a navíc za posledních šest utkání vstřelil jedinou branku! Situace se však může nyní zlepšit, po zranění se totiž vrací hned dva obránci - Ivar Ingimarsson a Andre Bikey. Mimo hru tak zůstává už jen Brynjar Gunnarsson a Glen Little. Reading jako jediný tým nezískal v roce 2008 ještě ani jeden bod a kouč Coppell už několikrát prohlásil, že tyto špatné výsledky bere na sebe. Každý další neúspěch by mu mohl podlomit kolena.

Gabriel Agbonlahor hlásí návrat a měl by být schopný nastoupit už od úvodních minut. Anglický záložník měl skutečně velkou smůlu, jelikož se zranil pár dní před jeho prvním reprezentačním srazem. Na hřišti se však už určitě nepotká s Lukem Moorem, který odešel na hostování do West Bromwiche. Kouč O’Neill sice svůj tým opět oslabil o nadějného talenta, ale uvědomuje si, že držet nespokojené hráče nemá cenu. "Za normálních okolností by žádný fotbalista nechtěl odejít," dodal Martin O’Neill.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.15 - 2.30

Blackburn Rovers - Bolton Wanderers

Ještě v minulé sezóně měly tyto týmy podobné cíle. Letos se ale vše obrátilo. Zatímco Blackburn stále touží po evropských pohárech, Bolton bojuje o záchranu, a proto je jasný favorit i tohoto utkání.

Rovers se i nadále budou muset obejít bez André Ooijera a Ryana Nelsena, které shodně trápí problémy s kolenem. Po disciplinárním trestu se naopak vrací Samba, Gamst Pedersen a Dunn.

Bolton sehrál poslední utkání během čtvrtečního večera, a právě vyčerpání z náročného zápasu a cesty by chtěl kouč Hughes využít. Blackburn, který z FA Cupu vypadl už dříve, nabíral síly díky dvoutýdenní přestávce na Floridě, kde si užíval slunečních paprsků a teplého moře. Hughes doufá, že právě toto soustředění pomůže hráčům, aby se v letošní sezóně kvalifikovali do Poháru UEFA.

"Z vlastní zkušenost víme, že hrát ve čtvrtek a potom cestovat zpět do Anglie na vás nechá stopy únavy," prozradil britský kouč na lavičce Blackburnu.

Trotters uhráli s Atlétikem na domácí půdě výhru 1:0 a k postupu jim stačila na madridském stadionu jakákoliv remíza. Za tímto cílem také šli. Do žádného výrazného útočení se nehnali a nakonec vybojovali bezbrankovou remízu, která je poslala do osmifinále na úkor jednoho z největších favoritů celé soutěže.

Kapitán Kevin Nolan také připustil, že nahlas přemýšlí o finále. "Vždycky jsem chtěl dojít co nejdál. Máme dobrý a velmi talentovaný tým. Ovšem zlepšit bychom se měli především v Premier League," dodal nejlepší kanonýr Boltonu. Kouč Megson by neměl postrádat ani jednoho hráče, malý otazník ale visí nad Ricardem Gardnerem a Heidarem Helgusonem.

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.25

Reklama