Hlavní obsah

Letná uvidí první jarní derby

Eurotip.cz

Nedělní zápasy Gambrinus ligy zakončí souboj na Letné, kde domácí Sparta přivítá Viktorii Žižkov. Podzimnímu měření sil dominovali Sparťané, kteří pod žižkovskou věží vyhráli 4:1.

Článek

Viktorka tak má dnes co napravovat, body potřebuje i s ohledem na tabulku, v níž momentálně figuruje na 12. příčce. Do jarní části sezony vstoupili svěřenci Stanislava Grigy výhrou s Kladnem, o níž se v 71. minutě postaral z penalty kanonýr Švancara. Ten dnes nebude v sestavě rozhodně chybět, ale prosadit se na Letné není nikdy jednoduché.

„Tento zápas musíme brát tak, že je to pro hráče svým způsobem svátek. Soupeř je favoritem a večerní utkání na Letné má svou atmosféru. Pochopitelně, že také záleží na tom, kolik přijde diváků. Osobně bych byl moc rád, když bychom i na Spartě díky našim příznivcům poznali, že je to derby a hrajeme v Praze,“ konstatoval trenér Griga, jenž se bude muset obejít bez Moughfira a Jaroslava Procházky.

Pražská Sparta má v letošní sezoně opět ty nejvyšší ambice, což dokázala i v úvodním jarním kole. Po více než deseti letech se jí totiž povedlo zvítězit na zlínské Letné. Výborným výkonem odstartoval své působení ve sparťanském dresu mladíček Kamil Vacek, který na podzim vyléčil všechna svá zranění a nyní se od bývalého klíčového muže mládežnických reprezentací hodně očekává.

Utkání se Žižkovem však bude mít pro Sparťany větší náboj než to se Zlínem. „Určitě to pro mě bude specifické utkání. Prožil jsem na Žižkově během tří let krásné chvíle, vždy se tam rád vracím. Ale přesto půjdeme do zápasu jako do každého jiného s cílem zvítězit,“ řekl trenér Michal Bílek, jemuž se vyprázdnila marodka - oproti minulému týdnu jsou už fit Došek s Kiselem.

Na Žižkov dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 9.00 rovných. Věříte, že zvítězí naopak Sparta a dotáhne se nejpozději do zítřka na svého největšího konkurenta Slavii? Jestliže ano, pak si na Pražany vsaďte s kursem 1.25. Remízu ocenili experti bwin kursem 5.00. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:15 a potom začněte sázet live u bwin.

Reklama