Hlavní obsah

AC Milán čeká neoblíbené Palermo

AC Milán se momentálně nachází na páté příčce ligové tabulky, se ztrátou pouhých dvou bodů na čtvrtou příčku, která zaručuje předkolo Ligy mistrů. I přes špatné výsledky z posledních týdnů touží osmé Palermo rovněž po evropských pohárech – na šesté Udine ztrácejí hosté 5 bodů.

Článek

Rossoneri po čtyřech výhrách v řadě dvakrát klopýtli, čímž si zkomplikovali boj pozice zaručující účast v Champions league. V 22. kole milánští fotbalisté remizovali doma s Livornem, když v 61. minutě srovnával z penalty Andrea Pirlo. O týden později svěřenci trenéra Ancelottiho uhráli bezbrankovou remízu v Parmě, stejně tak jako ve středečním střetnutí na půdě anglického lídra Arsenalu. „0:0 je dobrý výsledek, ale ne rozhodující. S výhledem na odvetu rozhodně nemůžeme zůstat klidní,“ dodává Ancelotti, jehož svěřenci toho z ofenzívy v Londýně předvedli pramálo.

Domácí příliš branek nestřílí, a pokud vyhrají, zpravidla je to pouze 1:0. K jejich střelecké potenci nepřispívají ani zranění. Bývalého nejlepšího útočníka planety Ronalda čeká minimálně 9měsíční pauza. „Srdce chce hrát, ale tělo dává signály, že je unavené,“ dodává 31letý Brazilec. Milánští se tak musí spoléhat jen na 3 útočníky, což pro velkoklub jejich formátu není zrovna luxus.

Alexandre Pato by měl po problémech s kotníkem opět nastoupit. Na lavičce naopak zůstane sedět gólman Dida, který si kuriózním způsobem poranil záda. Připraven naskočit je tak urostlý Zeljko Kalac.

Hosté neprožívají nijak úspěšné období a jejich trenér Francesco Guidolin nemá svou trenérskou pozici vůbec jistou. Celek ze Sicílie prohrál od nového roku 5 utkání v řadě, ale naposled si hráči Palerma alespoň trochu spravili chuť, když zdolali 2:1 Cagliari.

Palermu se však na AC Milán v poslední době daří. Loni na San Siru svěřenci trenéra Gudolina zvítězili 2:1 a i letos na vlastním hřišti milánské udolali. „Neexistují žádné týmy, které nelze porazit. Proti Milánu musíme odevzdat nadprůměrný výkon,“ říká nejlepší střelec Palerma Carvalho Amauri.

Právě Amauri, Miccoli a Roberto Guana naposled nehráli kvůli karetním trestům, ale dnes už jsou připraveni zasáhnout. Proti Cagliari jednou skóroval i nadějný srbský útočník Boško Jankovič, který se dnes však nejspíš do základní jedenáctky nevejde.

Jasným favoritem bookmakerů je domácí AC Milán s kursem na výhru 1.50. Na vítězství hostů z Palerma si u bwinu můžete vsadit v kursu 6.50 a na remízu je kurs 3.55.

Reklama