Hlavní obsah

Začalo předkolo play off

Česká hokejová extraliga má za sebou základní část, ale přesto ještě pro žádný klub sezóna neskončila, což tu již mnoho let nebylo. Na konci minulého týdne začalo dvěma zápasy předkolo play off. Stejní soupeři se ve stejném gardu utkají i dnes. Domácí kluby tak dostanou velkou příležitost se přiblížit čtvrtfinále.

Článek

Třinec prožil během ročníku několik zvratů. Začal nevalně, ale přesto se po první čtvrtině ocitl na šestém místě. Na začátku poslední čtvrtiny základní části se naopak musel strachovat vzhledem ke špatným výsledkům o místo v první desítce. Oceláři se však vzpamatovali v pravý čas. Když dvěma venkovními výhrami podpořili zlepšené domácí výsledky, opět nebyli daleko od přímého postupu do čtvrtfinále. Významně jim pomohl brankář Vojtek, který odsunul matadora Čechmánka na druhou kolej a opanoval dokonce celé extraligové pořadí brankářů v úspěšnosti zákroků. Třinec přesto skončil základní část s celkově záporným skóre, což je především špatná bilance pro domácí střelce. Více než dvaceti branek se dočkali jen dva. Nedělní výhru ovšem kromě dobrého výkonu Vojtka zařídili hokejisté, z nichž žádný během předchozího půl roku nevstřelil ani deset branek.

Znojmo začalo sezónu nadějně, ale ani jednou se během základní části neobjevilo na příčce zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. Nejvíce kol naopak strávilo na desátém či jedenáctém místě a do předkola proniklo podobně jako vloni, když získalo dokonce i stejný počet bodů. Orli vstřelili tentokrát celkově více branek než před rokem, ale přesto jsou znovu mezi postupující desítkou v tomto ohledu nejhorší. Projevilo se to i včera, když jim dlouho trvalo, než se osmělili a podařilo se jim to pouze jednou. Nepomohl jim ani návrat specialisty na play off a tahouna týmu Dopity. V mužstvu Znojma se během základní části našli pouze dva železní muži, kteří byli schopni odehrát všechny zápasy. Zranění ovlivňují sestavu hostů i nyní, když např. místo Trvaje chytá veterán Kameš. Hráčům ovšem tyto problémy zřejmě nestačí, protože jeden z klíčových útočníků Svoboda včera dostal trest ve hře a dnes tedy nebude moci nastoupit.

Především konec první třetiny byl včera hodně vypjatý, ale bookmakeři bwin přesto vidí i dnešní reprízu jako vcelku jasnou záležitost. Třinec podle nich zvítězí v kursu 1,7 . Hosté se především na začátku včerejšího zápasu nechali příliš často vylučovat a během čtyř dnů vstřelili soupeři ve dvou zápasech dohromady pouze dva góly. Znojmo však již tradičně dokázalo během dlouhodobé části sezóny na ledě jeho soka i vyhrát a dnes se to pokusí zopakovat v kursu 3,7 .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články