Hlavní obsah

Získá Slavia zpátky svůj odstup?

Pražská Sparta včera znovu nezaváhala, když tentokrát uštědřila na Letné debakl 6:1 Viktorii Žižkov. To jistě není příjemný výsledek pro Slávii, kterou dnes čeká velmi těžký zápas v Brně, kde se jí zpravidla nedaří.

Článek

Slávisté však nemohou brát ohledy na kvality soupeře, jelikož potřebují bezesporu vyhrát, čímž by se Spartě opět vzdálili na rozdíl pěti bodů. Jak asi každý ví, Sešívaní mají za sebou perný týden, který odstartovali domácí prohrou s Tottenhamem, následně porazili České Budějovice a ve čtvrtek remizovali na White Hirt Lane 1:1. I když svěřenci Karla Jarolíma v Londýně šahali po vítězství, nakonec kýžený gól nevstřelili a s evropskými poháry se rozloučili.

Rozhodně ale mohou být spokojeni, už jen to, že si poprvé v historii zahráli Ligu mistrů, je obrovský úspěch. Slavia v milionářské soutěži navíc neudělala ostudu a probojuje-li se i do dalších ročníků, bude se s ní muset počítat jako se zdatným soupeřem. Nyní se Sešívaní soustředí už pouze na ligu, nyní konkrétně na Brno. „Musíme navázat na druhý poločas ze zápasu s Tottenhamem, hrát dostatečně důrazně a kompaktně. Takový výkon povede k úspěchu,“ myslí si trenér Jarolím, který se stále bude muset obejít bez Dušana Šventa, Petra Jandy, Vladimíra Šmicera, Zdeňka Šenkeříka a Jana Blažka. Nejistý je navíc start Marka Jarolíma, jenž se před týdnem zranil v zápase s Českými Budějovicemi.

Brno dnes nebude jistě chtít hrát pouze druhé housle, což dokládá i pohled na tabulku, ve které Moravané zaujímají šestou příčku. Do jarní části sezony však nevstoupili nejlépe, jelikož prohráli 0:2 v Plzni. Po zápase se trenér Petr Uličný zlobil především na defenzívu, jejíž chyby srazili tým na kolena. „Dopustili jsme se hodně chyb. Nechci ani hovořit o dvou hrubkách, po kterých jsme dostali oba góly. Měli jsme problémy v obranné fázi, zklamaly opory,“ řekl k zápasu kouč Uličný.

Jeho tým dnes čeká sice domácí zápas, ale se Slavií a to není nikdy jednoduché. „Pokud chceme uspět, musíme hrát agresivně. Slavia nevede ligu náhodou, proti Tottenhamu podala velmi dobrý výkon a má patřičné sebevědomí. Určitě se ale nezakopeme na své polovině a nebudeme jen čekat, co vymyslí soupeř,“ konstatoval lodivod Brňanů, jenž bude postrádat pouze dlouhodobě zraněné Tomáše Doška a Josefa Šurala.

Po špatném vstupu do jara je outsiderem domácí celek Brna, na jehož výhru sázková kancelář bwin vypsala vysoký kurs 3.25. Pražané určitě nemají zápas předem vyhraný. Na jejich vítězství určili bookmakeři kurs 2.25. Na to, že zápas skončí remízou, si můžete vsadit v kursu 2.80.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články