Hlavní obsah

Citizens přivítají konkurenční Everton

V tradiční pondělní dohrávce Premier league změří síly Manchester City s Evertonem. Oba týmy mají vysoké ambice, dokonce stále bojují o účast v předkole příštího ročníku Ligy mistrů.

Článek

Manchester City vstoupil do probíhající sezony vynikajícně, díky čemuž se dlouho držel na čtvrté příčce tabulky. Ihned po vánocích však ztratil první domácí body v zápase s Blackburnem a následně přišly tři další ztráty na Městském stadionu v Manchesteru. Tu poslední a zároveň nejhořčejší utrpěli Citizens na začátku února s Arsenalem, kterému podlehli v poměru 1:3.

O týden později si ale vše vynahradili na Old Trafford, když v derby dokázali porazit Rudé Ďábli v poměru 2:1. Vítěznou branku vstřelil útočník Benjamin Mwaruwari, jenž v posledních lednových hodinách přestoupil do Manchesteru City z Portsmouthu. Angažmá u Citizens by tak tomuto kanonýrovi mohlo svědčit a svůj nový klub může dotáhnout k úspěchům.

„Je vysoký, silný, rychlý, dobře technicky vybavený a umí správně vyhodnocovat situace. Bylo pro mě nakonec překvapivé, že jsme ho získali, ale jsem rád, že ho mám v týmu,“ pěje slova chvály kouč Sven Goran Erikssonslova směrem ke zmiňovanému forvardovi, který dnes bezesporu nastoupí v základní jedenáctce. Karetní tresty si v minulém kole odpykali Elano a Vedran Čorluka, hrát by navíc po dvouměsíčním zranění mohl Michael Johnson.

Everton však nebude pro domácí nikterak slabým protivníkem, vždyť momentálně zaobírá páté místo v tabulce - čtvrtý Liverpool je lepší jen díky skóre. Toffees by se tak dnes před svého městského rivala jistě rádi dostali. Manchester City je však doma hodně silný, na druhou stranu Everton nemá na hřištích soupeřů vůbec špatné výsledky - z 13 zápasů jich vyhrál hned 6. V roce 2008 si navíc drží stále neporazitelnost. Mezi těmito zápasy je i přeložený „podzimní“ s Manchesterem City, ve kterém Everton vyhrál 1:0.

„Mají manažera, který není emočně spojen s klubem. Přišel za penězi v době, kdy City nakoupili velké množství hráčů. Měli dobré období a rozhodně ho chtějí vrátit, ale my se jim pokusíme postavit překážku,“ konstatoval obránce hostí Phil Neville. Everton dnes stejně jako domácí nastoupí v plné síle.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role mírného favorita Manchester City, na který si můžete vsadit s kursem 2.35. Remíza je oceněna hodnotou 3.15 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.80.

Reklama