Hlavní obsah

Dostane se Kaiserslautern z pásma sestupu?

Překvapivě až třetí od konce tabulky 2. bundesligy je momentálně 1. FC Kaiserslautern. Klubu, který ještě nedávno hrával elitní německou soutěž, tak hrozí pád ještě níže. O důležité body se dnes utká v derby TuS Koblenz.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Kaiserslautern nepůsobí ve 2. bundeslize moc dlouho, německou fotbalovou elitu totiž opustil před dvěma lety. Loni dlouho bojoval o návrat, ale i když mu byl blízko, nakonec neuspěl, což jeden z nejznámějších německých klubů dosti poznamenalo. Letos totiž Rudí ďáblové nezažívají vydařenou sezonu, což dokládá i jejich současné postavení v tabulce, v níž figurují až na 16. pozici. Dokáží však překvapit, což ukázali minulý týden na hřišti třetího Fürthu, kde zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem. Tento výsledek by mohl svěřence chorvatského trenéra Milana Šašiče nastartovat, což se ukáže dnes v Kaiserslauternu.

Koblenz však má podobné problémy jako domácí a svou kůži rozhodně nedá lacino. Oproti Kaiserslauternu však získal doposud o pět bodů více, což hraje právě hostů do not, jelikož ani případná porážka je neposune za soupeře. „Přestože FCK porazil před týdnem Fürth, je stále v sestupovém pásmu a tisk na něj vyvíjí opravdu velký tlak,“ konstatoval trenér Uwe Rapolder. „Kaiserslautern hraje vyčkávací fotbal, jednoduše čeká na soupeře, co udělá. Musíme proto hrát aktivně a to i dopředu,“ dodal lodivod hostí.

Favoritem utkání jsou domácí, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.70. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.35. Myslíte si, že Koblenz dnes využije bouřlivého domácího prostředí? Potom si vsaďte právě na jeho vítězství - kurs je 3.30.

Reklama