Hlavní obsah

Turín uvidí městské derby

Jedno z nejprestižnějších derby Evropy se dnes odehraje na Olympijském stadionu v Turínu. Domácí Juventus bude usilovat proti městskému rivalovi AC o důležité tři body, které o víkendu ztratil v Reggine.

Článek

Prohra Staré dámy na hřišti jednoho z nejhorších celků probíhající sezony Serie A byla velmi překvapivá nejen s ohledem na tabulku. Turínští se totiž před utkání nacházeli ve výborném rozpoložení - hráči Staré dámy nejdříve zvítězili 2:1 v Udine a týden poté si ve šlágru kola poradili se silným AS Řím, když parádním přímým kopem zařídil výhru Alessandro Del Piero.

Nestárnoucí kanonýr se trefil i o uplynulém víkendu v Reggine, když v 70. minutě srovnával na 1:1. Mužstvo vážně ohrožené sestupem však v poslední minutě základní hrací doby spasil trefou z penalty Nicola Amoruso. „Jsme extrémně zklamaní. Především jsme si nezasloužili prohrát a navíc se tak stalo z penalty,“ řekl trenér Claudio Ranieri. Po zápase se vedení klubu opět rozhořčilo nad výkony sudích a poslalo dopis italskému fotbalovému svazu. To však na prohře s Regginou nic nezmění, a jelikož AS Řím nezaváhalo v těžkém duelu s Fiorentinou, Juventus se opět dostal do 4bodové ztráty. Část tohoto manka může smazat ve vloženém 25. kole. Derby je však vždy velmi nevyzpytatelné.

AC Turín ale nemá na zápasy se svým městským konkurentem příjemné vzpomínky, což se potvrdilo i v podzimním vzájemném duelu, který vyhrála Stará dáma 1:0. V letošní sezoně mají Toro velmi zvláštní výsledky, když z 24 utkání vyhráli pouze 4 a přesto jsou na slušné 12. příčce tabulky. Hned ve 14 zápasech totiž svěřenci trenéra Waltera Novellina remizovali. Nerozhodně skončil i víkendový duel Turína s Parmou, která na Delle Alpi vedla už 4:1, ale ve druhé polovině zápasu hned třikrát inkasovala.

„Musím pochválit mé hráče. Nevzdali se a nakonec jsme dokonce mohli zvítězit,“ pochválil tým prezident klubu Urbano Cairo. AC Turín tímto výsledkem jen potvrdil svou velmi dobrou formu, která trvá od konce ledna - celkem pět zápasů nepoznali Toro hořkost porážky. V sestavě AC se dnes neobjeví zkušený Cristiano Zanetti, který si musí odpykat disciplinární trest.

I přes tuto sérii vstoupí do zápasu v roli favorita Stará dáma. Na vítězství Juventusu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.55. Myslíte si, že AC Turín naopak vrátí svému městskému rivalovi podzimní porážku, pak si na to vsaďte - kurs na výhru hostí je 6.75. Vsadit si můžete i na remízu s kursem 3.25. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama