Hlavní obsah

Vaidišovou čeká světová dvojka

Česká tenistka Nicole Vaidišová letos prozatím díru do světa neprorazila, o to víc chce jistě uspět nyní v Dubaji. Už ve 2. kole však narazí na druhou hráčku žebříčku WTA - Anu Ivanovičovou.

Článek

S o dva roky starší Srbkou se rodačka z Norimberku utkala doposud třikrát, ale zvítězit dokázala pouze loni v Sydney. Ivanovičová byla úspěšnější ve stejném roce na Wimbledonu a také dvě léta předtím v Miami.

Už z pohledu na vzájemné zápasy tak čeká Vaidišovou nesmírně těžký zápas, do kterého nejde v bezesporu nejlepší pohodě. V dosavadním průběhu sezony totiž došla nejdále v Sydney, kde vypadla v semifinále se Světlanou Kuznětsovovou. Týden předtím si zahrála čtvrtfinále v Gold Coast. Na Australian Open prohrála 18letá Vaidišová ve 4. kole se Serenou Williamsovou a od té doby kromě Fed Cupu odpočívala. Nutno však poznamenat, že v českých barvách nepředvedla moc dobrý výkon, i když to nakonec proti Slovenkám na vítězství stačilo. Krátce na to opora české reprezentace oznámila, že s Fed Cupem končí, což český tenisový svaz i širokou veřejnost doslova šokovalo.

V olympijské sezoně se v tuto chvíli 14. hráčka světa chce soustředit pouze na svou kariéru a myslí rozhodně na vzestup. Ten může započít už nyní v Dubaji, kde si na úvod poradila po setech 6-3 a 6-0 s Aiko Nakamurovou.

Dnes ji čeká o hodně kvalitnější soupeřka v podobě Any Ivanovičové. Jak už bylo zmíněno, Ivanovičová vévodí o jedno vítězství vzájemným statistikám, ale i v těch ostatních je nyní bezesporu lepší. V letošní sezoně toho totiž doposud moc neprohrála. V Sydney vypadla v semifinále s Heninovou, na Australian Open až v závěrečném duelu se Šarapovovou. Ve Fed Cupu nezaváhala stejně jako minulý týden v úvodním kole v Doha. Ve druhém měla za soupeřku Agnieszku Radwanskou a po výronu kotníku zápas skrečovala. Podle posledních informací je však nyní stoprocentně fit a kotník by ji neměl nikterak eliminovat.

Myslíte si, že dnes Ivanovičová naváže na své famózní výsledky z letošní sezony, pak využijte sázky na Srbku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.62. Nicole Vaidišová letos patří opět ke špičce ženského tenisu a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Češku vsadíte s kursem 1.97.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články