Hlavní obsah

Acapulco uvidí souboj antukářů

Všichni antukoví oblíbenci jsou momentálně v mexickém Acapulco. Muži bojují o zajímavých 794 tisíc amerických dolarů, z nichž by si co největší sumu z tohoto banku rád připsal na své konto i Nicolas Almagro. Specialista na oranžový povrch se dnes utká s jiným milovníkem antuky - Filippem Volandrim.

Článek

Ve vzájemném duelu se tito hráči utkali doposud šestkrát a není velkým překvapením, že se všechny zápasy hrály na antuce. Naposledy změřili síly letos v Costa Do Sauipe, kde Almagro srovnal svým vítězstvím statistiku vzájemných soubojů na 3:3.

V tuto chvíli 22letý rodák z Murcie zakončil loňskou sezonu ne moc dobrými výsledky, na které v úvodu letošního roku navázal; ve 2. kole turnaje v Aucklandu byl nad jeho síly Julien Benneteau a na Australian Open nestačil hned v úvodu na Marina Ciliče. Těmito výsledky tak jen potvrdil, že tvrdý povrch nemá opravdu moc v oblibě.

Antuka je pro Almagra úplně něco jiného, což dokázal v Costa Do Sauipe, kde nenašel přemožitele a radoval se z úvodního letošního turnajového titulu. Ve svém vítězném tažení pokračoval i minulý týden v Buenos Aires. Ve čtvrtfinále ho ale zastavilo svalové zranění v zápase s Juanem Ignaciem Chelou. Do pořádku se dal Španěl velmi rychle a v úvodním kole turnaje v Acapulco si bez sebemenších problémů poradil s Jiřím Vaňkem.

26letý Filippo Volandri prožil loni životní sezonu. V žebříčku ATP totiž jednu chvíli figuroval na 25. pozici, i když si nezahrál ani jedno finále. Do probíhajícího roku však vstoupil až z páté desítky žebříčku, což chce jistě co nejdříve vylepšit.

Stejně jako jeho dnešní soupeř do turnaje v Costa Do Sauipe hrál vždy pouze druhé housle, ale v Brazílii vypadl právě s Almagrem ve čtvrtfinále. Tento výsledek potvrdil následně v Buenos Aires, kde prohrál až v semifinále s domácím Acacusem. Na probíhajícím turnaji se stejně jako Almagro utkal na úvod s českým tenistou, a nutno poznamenat, že Ivo Minář nebyl pro Volandriho rovněž nikterak obtížný soupeř.

Mírným favoritem zápasu je podle bookmakerů bwin Almagro, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.50. Jste-li názoru, že zvítězí naopak Ital, pak si vsaďte u bwin právě na něj - kurs je 2.25.

Reklama