Hlavní obsah

Mauresmová neporazila Kuznětsovou už 4 roky

Kvalitně obsazený tenisový turnaj v Dubaji má dnes na programu čtvrtfinálové zápasy. Mezi nejlepší osmičkou nechybí bývalá světová jednička - Amélie Mauresmová, jenž změří síly se Světlanou Kuznětsovou.

Článek

Mauresmová se na kurtu proti Kuznětsové postavila poprvé v roce 2004 a během této sezony dokázala Rusku porazit hned čtyřikrát. O tři roky později však předvedla podobný kousek rodačka z Petrohradu, díky čemuž snížila bilanci vzájemných zápasů na 3:4. Dnes má tak současná třetí hráčka světového žebříčku šanci na vyrovnání statistiky a jistě se o to pokusí.

Světlana Kuznětsová loni podávala výborné výkony, které ji přinesly i výsledky. Sezonu zakončila na 2. místě žebříčku WTA, i když vybojovala pouhý jeden turnajový titul - v New Haven. Výčet neúspěšných finále je však dosti dlouhý - US Open, Dauhá, Indian Wells, Berlín a Řím.

Letošní rok odstartovala finálem v Sydney, ve kterém nestačila na hráčku číslo jedna - Justine Heninovou. Zdaleka tak dobře si následně nevedla na Australian Open, kde vypadla už ve třetím kole s Agnieszkou Radwanskou, díky čemuž klesla o jednu příčku ve světovém žebříčku. Na kurty se Kuznětsová vrátila před týdnem v Dauhá, ale prohru ve třetím kole s Rakušankou Bammerovou si jistě za rámeček nedá. V Dubaji měla 22letá Ruska na úvod volný los a včera si bez problémů poradila s Lucií Šafářovou.

Jak už bylo zmíněno, o postup do semifinále se Kuznětsová popere s Amélií Mauresmovou, která je momentálně až 29. hráčskou světa, což je dosti nezvyklé. Do loňské sezony startovala sice z 3. příčky žebříčku, ale jelikož kromě vítězství v Antverpách nic moc nepředvedla, spadla do konce roku až na 18. pozici.

Letos rovněž díru do světa prozatím neprorazila; v Gold Coast vypadla ve čtvrtfinále, na Australian Open ve třetím kole stejně jako následně v Paříži. Před týdnem v Dauhá pouze potvrdila svou ne moc dobrou formu, když ve druhém kole podlehla až 101. hráčce světa - Tamarin Tanasugarnové. V Dubaji má tak co napravovat a bezesporu chce uspět i proto, že zde loni hrála finále. Vstup Mauresmové vyšel; ve dvou setech přehrála Medinu Gariguesovou a včera potřebovala o set více na vítězství s Japonkou Morigamiovou.

Bookmakeři společnosti bwin zohlednili postavení obou hráček v žebříčku a nižší kurs tedy vypsali na Rusku - 1.37. Amélie Mauresmová bezesporu stále nepatří do starého železe a její vítězství není dnes nereálné, vsadit si na ní můžete s kursem 2.62.

Reklama