Hlavní obsah

Soderling má vynikající formu

Eurotip.cz

Mezi nejlepší tenisty posledních týdnů lze bezesporu zařadit Robina Soderlinga, který se před 14 dny vrátil na kurty po těžkém zranění a hned ve velkém stylu. Na úspěch myslí i nyní v Memphisu, kde má ve druhém kole za soupeře Victora Hanescu.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Loni v srpnu utrpěl Robin Soderling vážné zranění zápěstí, díky kterému se na tenisových kurtech půl roku neobjevil. Vrátil se až před dvěma týdny v Marseille, kde vyřadil Jarkka Nieminena a Richarda Gasqueta. Recept nenašel až ve čtvrtfinále na Maria Ančiče, který se rovněž vrátil do tenisového kolotoče po dlouhé pauze.

Ještě lépe si Švéd vedl minulý týden v Rotterdamu, jelikož postupně porazil Marcose Baghdatise, Fernanda Verdasca, Andrease Seppiho a Gillese Simona. Prohrál až v závěrečném duelu turnaje s Michaelem Llodrou. Díky těmto výsledkům se Soderling posunul v žebříčku ATP na 42. příčku. Pravděpodobně další vítěznou sérii začal v prvním kole probíhajícího turnaje v Memphisu, když si poradil s Kanaďanem Niemeyerem.

Proti je rozhodně Victor Hanescu, který už dlouhá léta patří do elitní stovky žebříčku, ale k vrcholu se nikdy moc nepřiblížil. Nejlépe na tom byl před třemi lety, kdy mu patřila 35. pozice. Momentálně je až v osmé světové desítce a rozhodně by chtěl výše, jelikož jeho 26 let není stále nikterak moc.

Recept na úspěch mohl nalézt loni v rodné Bukurešti, kde dokráčel až do finále. Od té doby si vedl nejlépe na podzim v Dněpropetrovsku, tam prohrál v semifinále s domácím Tursunovem. Letos se mu ale prozatím vůbec nedaří, když převážně končí v prvním kole. V Memphisu se mu však úvodní zápas podařilo vyhrát, jelikož Yen-hsun Lu v utkání skrečoval.

Jasným favoritem bookmakerů společnosti bwin je podle předpokladů Robin Soderling, na jehož vítězství vypsali kurs 1.10. Věříte-li naopak rumunskému tenistovi, potom si vsaďte na jeho postup do 3. kola s kursem 4.95.

Reklama