Hlavní obsah

Memphis uvidí souboj domácích hráčů

Americký tenista Andy Roddick si po triumfu v San Jose brousí zuby na další úspěch. V Memphisu se opět hraje na jeho oblíbeném betonu, který však vyznává i Mardy Fish.

Článek

Roddick se s Fishem utká celkově už po sedmé. Vůbec první vzájemný zápas zvládl před pěti lety v Delray Beach lépe Fish, ale od té doby vyhrával už pouze Roddick - naposledy před týdnem v San Jose, kde zvítězil po setech 7-6, 1-6 a 7-5.

Roddickovo jméno je světu velmi dobře známé, jelikož několik let už patří ke špičce mužského tenisu. Momentálně šestý hráč světa loni vyhrál turnaje v Londýně a Washingtonu. Finále si navíc zahrál v Memphisu, což by jistě nyní rád zopakoval. V současné době je totiž ve velmi dobré formě, což o uplynulém víkendu korunoval zmiňovaným titulem v San Jose.

Tímto výsledkem si rodák z Omahy jistě spravil chuť po neúspěšném Australian Open, kde nečekaně skončil už ve třetím kole na raketě Němce Kohlschreibera. „Jsem šťastný ze zápasů tohoto týdne. Čím více hraji, tím lépe se cítím. Jsem šťastný, že jsem našel formu,“ konstatoval Roddick po vítězném finále, v němž porazil Radka Štěpánka. V Memphisu si 25letý Američan na úvod poradil s Gillesem Mullerem.

Dnes ho čeká pravděpodobně těžší zápas s Mardy Fishem, který rovněž patří do užší světové tenisové špičky. V tuto chvíli je však až 94. hráčem světa, loni si totiž zahrál pouhé jedno finále v New Haven. Letos má tak co napravovat a prozatím se mu to nedaří. Na Australian Open skončil stejně jako Roddick ve třetím kole, v San Jose došel do čtvrtfinále, když prohrál právě se svým dnešním soupeřem. Nyní mu porážku může vrátit, což se však moc neočekává. Fish měl v úvodním kole poměrně velké problémy s kvalifikantem Bobbym Reynoldsem.

Dnešní utkání má podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin již téměř jistého vítěze. Je jím pochopitelně Andy Roddick, na jehož výhru je nízký kurs 1.20. Na výhru Mardyho Fishe si můžete vsadit v kursu 3.60.

Reklama