Hlavní obsah

Ústí nad Labem má malou naději

Česká extraliga již zná všechny čtvrtfinalisty, ale dnes se otevře její jiná část, která rozhodne o tom, kdo se posléze střetne s nejlepším celkem první ligy. Velké zklamání v této sezóně prožili hokejisté Pardubic a Zlína. Poslední Ústí nad Labem se na ledě Vítkovic pokusí zahájit úspěšně misi za cílem, který vypadá opticky jako nesplnitelný.

Článek

Domácí klub před touto sezónou mohutně posiloval ve všech řadách a těšil se na přímý postup do play off. Takto vysoko se ale Vítkovice v tabulce ocitly pouze jednou na sklonku první čtvrtiny sezóny. V rozhodujícím okamžiku přišel naopak strmý pád, který zapříčinila velmi slabá hra venku. V posledních čtyřech zápasech mimo svůj led Vítkovice vstřelily dohromady pouhé dva góly. Efektivnost střelby ovšem byla problémem v celé sezóně. Ani kanonýr Ujčík nedosáhl alespoň dvaceti branek. Burger zase zakončil základní část s hrozivými -15 body. Vítkovice se tudíž dostaly do stejné pozice jako vloni a nepomohl jim ani novoroční příchod trenéra Bokroše. Rozčarování ve vedení klubu je takové, že je zřejmé, že mnoho hráčů odejde. Otázkou je, v jaké sestavě bude mužstvo dohrávat play out.

Ústí nad Labem mělo se sestavou problémy téměř celou sezónu. Před jejím začátkem se mu zranil Čaloun, který byl největší letní posilou týmu. Zkušený útočník s návratem spěchal, ale příliš mnoho toho nestihl a dlouhý výpadek byl na jeho hře znát. Klubu se v tabulce paradoxně dařilo lépe bez něj, protože celou druhou polovinu sezóny strávil přikován pevně k samému dnu. Pověst kanonýra se snažil alespoň částečně naplnit další zkušený hráč Janků, který skončil na klubové poměry i se solidním +/- hodnocením. Ústí nad Labem se v součtu prezentovalo jednoznačně nejhorším útokem i nejslabší defenzivou celé extraligy. Zvlášť markantní to bylo v poslední čtvrtině základní části. Klub po přelomu roku zaznamenal jedinou tříbodovou výhru. Proti klubu s nímž má stále smlouvu se dnes postaví mladý útočník Káňa, který se však již vidí spíše za mořem.

Bookmakeři bwin mají o favoritovi tohoto zápasu zcela jasnou představu. Vítkovice nejsou v situaci, kdy se musí zachraňovat poprvé, ale již dnes k tomu mohou udělat rozhodující krok výhrou v kursu 1,45 . Hosté během základní části nebodovali venku ani v jedné třetině zápasů. Z ledu dnešního soupeře si však dva body odvezli. Dnes ovšem potřebuje Ústí nad Labem získat vzhledem ke svému postavení v kursu 5,0 všechny tři.

Reklama