Hlavní obsah

Uteče Duisburg ze sestupového pásma?

Páteční předehrávku 22 kola německé Bundesligy uvidí berlínský Olympiastadion, na kterém se v souboji rozjetých týmů střetne domácí Hertha BSC s duisburským MSV.

Článek

Hertha se momentálně nachází na dvanácté příčce, ale poslední dobré výkony slibují stoupání tabulkou. V minulém kole "Die Alte Dame" remizovala 0:0 ve Wolfsburgu, v ofenzivním utkání, kterému chyběly pouze branky, byla však lepším týmem. Proti Duisburgu budou domácí favoritem, před soupeřem ale varuje kouč Lucien Favre: "V zimě dobře posílili ofenzivu a pomalu začínají dosahovat výsledků. My musíme hrát agresivně v soubojích a dostávat je pod tlak. Tak rychle přijdou i naše šance."

Berlíňanům se ovšem v předehrávkách moc nedaří, poslední páteční výhra se datuje dokonce až k únoru 2000, kdy Hertha porazila doma Hamburg. S tímto faktem si ale hráči moc hlavu nedělají. "Miluju páteční zápasy. Statistiky mi jsou naprosto ukradené," prohlásil například kapitán Arne Friedrich.

Favreho svěřenci nastoupí proti MSV bez Malika Fathiho, který si ve Wolfsburgu pohmoždil pánev a přidal se tak na listinu zraněných k veteránům Schmitdovi a Dardaiovi a k dlouhodobě chybějícímu Lúciovi. Na levém kraji obrany ho zřejmě nahradí Steve von Bergen. Naopak Patrick Ebert, který měl v týdnu potíže s kotníkem, by měl být připraven.

Velkou vzpruhou bylo pro Duisburg minulé utkání v Bielefeldu, které po brankách Schrötera a Ishiakua vyhrál 2:0 a poprvé od konce podzimu se dokázal vyškrábat z poslední příčky. Nyní je MSV předposlední, na první nesestupovou pozici ale ztrácí pouhý bod a záchrana tak má opět reálné obrysy. Hertě má tým Rudiho Bommera co vracet - na podzim ho v MSV-Areně sestřelil dvěma góly Pantelič, který se trefil i v posledním vzájemném měření v Berlíně v září 2005, které vyhrálo BSC 3:2.

Kouč Bommer vyřadil ve čtvrtek z týmu kvůli špatnému přístupu útočníka Klemena Lavriče, kterému v červnu končí v Duisburgu smlouva: "Nebude v této sezoně už víc hrát. Bojujeme o přežití a jeden hráč myslí jen sám na sebe. Když mu nic neříkají slova jako tým, koncepce, systém, pak je to jeho věc," vysvětlil stroze trenér MSV. Kromě Lavriče mu bude scházet kvůli žlutým kartám Christian Tiffert, kterého v záloze zřejmě nahradí Georgiev. Zranění jsou navíc Daun, Meyer a Veigneau.

Hertha Berlín - pravděpodobná sestava:

Drobný - A. Friedrich, Simunič, von Bergen - Chahed, Lustenberger, Kačar, Skácel - Raffael, Ebert - Pantelič

MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:

Starke - Fernando, Grlič, Schlicke - Weber, Tararache, Willi - Schröter, Georgiev - Niculescu, Ishiaku

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.55 - 5.15

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama