Hlavní obsah

Pikantní duel je na programu v Záhřebu

Záhřebská hala dnes uvidí souboj domácích hvězd - Ivan Ljubičič změří síly s Mariem Ančičem. Hráči se velmi dobře znají, společně získali i několik titulů ve čtyřhře.

Článek

Hned čtyřikrát se navíc tito tenisté už utkali ve vzájemném souboji. Úspěšnější je o pět let starší Ljubičič, který na Ančiče vyzrál hned třikrát. Dnes se však očekává vyrovnaný duel i proto, že rodák z Benja Luky není v poslední době v nikterak famózní formě, díky čemuž spadl v žebříčku ATP na 25. příčku.

V úvodu sezony došel chorvatský „bombarďák“ sice do semifinále v Dauhá, ale na Australian Open se loučil už v prvním kole. Před 14 dny překvapivě navštívil challenger v Londýně, což byl jistě velmi dobrý tah. Ljubičič se totiž rozehrál a připsal si na své konto úvodní letošní turnajový triumf, když ve finále zdolal Stefana Koubka z Rakouska. O pár dní později sice vypadl v Rotterdamu hned na úvod s Tomášem Berdychem, ale v Záhřebu se mu daří.

V semifinále Ljubičiče vyzve dobře známý Ančič, dá se říci první silnější soupeř na turnaji, nýbrž los měl svěřenec Riccarda Piattiho velmi příznivý. 23letý rodák ze Splitu se zapotil bezesporu více, jelikož Mahut či Haase hrají momentálně velmi dobrý tenis. Ančič měl v loňském roce velké zdravotní problémy; bojoval s mononukleózou, díky které přišel o více než polovinu sezony. Přesto se po svém návratu dokázal probojovat do čtvrtfinále ve Stockholmu a také na prestižním podniku ATP Masters Series v Madridu. To však nezabránilo Chorvatovu výraznému poklesu na žebříčku ATP, když do konce roku spadl z elitní desítky až na 83. pozici.

Do letošní sezony tak rodák ze Splitu vstoupil s jasným cílem - vrátit se zpět. Naneštěstí však hned v úvodu roku musel opět bojovat se zdravotními problémy, díky nimž spadl v žebříčku až na 135. příčku a zápasovou premiéru si odbyl až před 14 dny v Marseille. Ve Francii však potvrdil, že i přes absence je stále fantastickým tenistou. Na úvod turnaje si dokázal poradit s finalistou Australian Open - Tsongou, následně postupně přehrál Gabajašviliho, Soderlinga a Baghdatise. Až ve finále nestačil na Andyho Murray, ale i přes tuto porážku rozhodně předvedl obdivuhodný výkon. V Záhřebu na něj navázal a jistě by si rád i tento týden zahrál finále.

Myslíte si, že Ljubičič tuto skutečnost Ančičovi překazí, poté si na něj vsaďte - kurs je 2.15. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.55, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Ančiče.

Reklama