Hlavní obsah

Arsenal přivítá Aston Villu

Lídr Premier league hostí na Emirates stadium aktuálně šestou Aston Villu, která ztrácí na čtvrtý Everton pouhé 3 body a stále tak živí naděje na účast v předkole Ligy mistrů. Arsenal bude poprvé bez Chorvata Eduarda.

Článek

Chorvatský Brazilec utrpěl minulý týden proti Birminghamu vážnou zlomeninu nohy, když ho již ve 3. minutě duelu brutálně sestřelil obránce Taylor. „Podle mě by tenhle člověk už nikdy neměl hrát fotbal. Na hřiště protihráči vstupují s myšlenkou, že pokud chceš zastavit Arsenal, musíš ho pokopat,“ uvedl po utkání trenér Arsene Wenger, jehož svěřenec si tuto sezonu již nezahraje. Druhý den se však omluvil a svůj názor změnil.

Možná ne úplně soustředění hráči Gunners v utkání proti Birminghamu kromě Eduarda přišli i o 2 body, když jenom remizovali 2:2. Dnes chtějí zahnat černé myšlenky a zopakovat výhry z posledních týdnů proti Blackburnu, Manchesteru City či Newcastlu.

Arsenal s tříbodovým náskokem nad United nemá titul ani zdaleka v kapse. Domácím nepomůže ani holandský forvard Robin van Persie, který stále léčí zraněné stehno. „Nechceme nic uspěchat, ale Robin by se měl v nejbližších dnech opět zapojit do tréninku,“ dodává Wenger, který po bok Emmanueal Adebayora nejspíš postaví Dána Nicklase Bendtnera. Záložník Abou Diaby je opět fit, ale nelze očekávat, že by ze sestavy vytlačil Fabregase, Flaminiho či Walcotta. Na marodce domácích se dále nachází Kolo Toure, Alex Song, Tomáš Rosický a Johan Djourou, Emmanuel Eboue si nezahraje kvůli kartám.

Po lednovém poklesu formy nabírá Aston Villa opět správný kurs a nevzdává se naděje na dobré pohárové umístění. Po překvapivé prohře na půdě předposledního Fulhamu svěřenci kouče O´Neilla zabrali, díky čemuž zdolali Newcastle i Reading.

Do základní jedenáctky hostí se po zranění kotníku vrací švédský bek Olof Mellberg, který má na Emirates stadium jen ty nejlepší vzpomínky – v srpnu 2006 se zde zapsal jako historicky první střelec. Místo v sestavě tak nezbude na Craiga Gardnera. Opět fit je i český záložník Patrik Berger, kterého by od léta ráda viděla na své soupisce pražská Slavia.

Jako největší hrozbu Arsenalu považuje trenér O´Neill útočníka Adebayora, který se letos trefil již 19 krát. „Po příchodu z Monaka na sobě ohromě zapracoval. Adebayor Henryho skvěle nahradil a dokázal, že je světovým forvardem,“ dodává lodivod hostí na adresu tožského kanonýra.

Favoritem je podle bookmakerů domácí Arsenal s kursem na výhru 1.50. Na vítězství hostující Aston Villy vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 6.35 a na remízu si můžete vsadit v obligátním kursu 3.60.

Reklama