Hlavní obsah

Manchester City vyzve Wigan

Eurotip.cz

Pro oba soupeře je dnešní duel obzvlášť důležitý. Osmý Manchester City ztrácí 6 bodů na čtvrtý Everton a s útokem na evropské poháry to myslí opravdu vážně. Wigan chytl v posledních týdnech výbornou fazonu, ale ze 14. příčky jsou pro něj sestupové vody stále nebezpečně blízko.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Citizens by jistě rádi navázali na své skvělé výkony na domácím hřišti z úvodu sezony, kdy si na svém svatostánku připsali 8 výher v řadě. Aktuálně se ale domácím příliš nedaří, když z posledních 6 střetnutí zvítězili pouze jedenkrát. V 26. kole Citizens uspěli v derby s United a připsali si druhý skalp svého rivala v sezoně. Minulý týden svěřenci kouče Erikssona přivítali konkurenční Everton, kterému podlehli 0:2.

„Jsme připraveni opět bojovat. Máme výborné mužstvo a sil na rozdávání. Proti Evertonu jsme byli lepším týmem, ale dostali jsme dva laciné góly,“ říká Michael Johnson, který již doléčil natažené břišní svaly a je připraven nastoupit. Na trávník se naopak nepodívá obránce Micah Richards, jenž se zotavuje z operace kolene, a ani ofenzivní záložník Martin Petrov, kterému začíná třízápasový trest. V základní jedenáctce tak dostanou příležitost Vedran Čorluka a Brazilec Elano.

Trenér Eriksson může opět počítat s 23letým forvardem Nery Castillem a ekvádorským talentem Felipe Caicedem. „Vím, že se zde ode mě hodně očekává. Je skvělé, že jsem dostal šanci právě v Manchesteru,“ dodává 19letý forvard, který v zimě přišel ze švýcarské Basileje.

Hostům patří sice až 14. pozice v tabulce Premier league, ale z posledních třech utkání získal Wigan více bodů než jeho dnešní soupeř. V úvodu února si Latics poradili s West Hamem, ale následně zaváhali s dalším adeptem na sestup - Sunderlandem. Naposled Wigan opět bodoval naplno, když po brankách Scharnera a Luise Valencii zdolal 2:0 poslední Derby.

Latics začali ligovou tabulkou stoupat až pod vedením nového kouče Steva Bruceho, který převzal taktovku v prosinci po Chrisi Hutchingsovi. Pod Bruceho vedením získali hosté z 13 utkání slušných 18 bodů.

„Bojujeme o přežití. Minulý víkend vyšel na výbornou – získali jsme 3 body a naši konkurenti zaváhali. Hráči ze sebe momentálně vydávají maximum a doufám, že v předváděných výkonech budou pokračovat,“ dodává trenér Bruce, jehož týmová marodka je prázdná a může tak nasadit nejsilnější sestavu.

Experti sázkové kanceláře bwin favorizují domácí Manchester City s kusem na výhru 1.60. Na výhru hostujícího Wiganu určili bookmakeři vysoký kurs 5.50 a na remízu je kurs 3.40.

Reklama