Hlavní obsah

Dostane se Barcelona na čelo tabulky?

Eurotip.cz

Španělská Primera division má dnes na programu hned několik pikantních soubojů. V jednom z nich přivítá Atletiko Madrid Barcelonu, která se může po dlouhém roce vrátit na čelo tabulky.

Článek

Stane se tak, zaváhá-li Real Madrid s Huelvou a Barcelona samozřejmě vyhraje v Madridu. Loňský duel Culés vyhráli jasně 6:0, na podzim si doma s Atletikem poradili v poměru 3:0. Už z pohledu na tyto výsledky, dnes nemohou svěřenci trenéra Franka Rijkaarda myslet na nic jiného než vítězství. Momentálně se jim navíc daří - naposledy prohráli před Vánoci s Realem.

„Víme, že jdeme nyní nahoru a chceme vítězit. Nejdůležitější je, že jsme spokojení víc než kdy předtím. Způsobem, kterým hrajeme, můžeme uspět na jakémkoliv stadionu. Jestliže nebudeme první po tomto víkendu, bude tomu tak po tom příštím,“ konstatoval argentinský záložník Lionel Messi, jenž se letos trefil do černého už devětkrát.

Na druhou stranu hřišti se dnes postaví o gól lepší krajan Diego Forlán. Po jeho boku narozdíl od posledního duelu v Osasuně nebude chybět nezadržitelný mladík Sergio Aguero. Po karetních trestech se rovněž vracejí do sestavy Raul Garcia a stoper Pablo Ibanez. Tyto absence byly před týdnem znát, což dokazuje prohra 0:3 s Los Rojillos.

Ani celkově se nyní Atletiku moc nedaří - z posledních šesti duelů vyhrálo pouze jednou. Los Colchoneros se navíc rozloučili i s Pohárem UEFA. „Nejsme v krizi. Ačkoliv jsme vypadli z evropských pohárů, jsme stále čtvrtí v lize a naši budoucnost máme ve svých rukou,“ konstatoval kapitán Maxi Rodriguez.

Díky lepší formě i postavení v tabulce je pasována do role favorita FC Barcelona, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.90. Remíza je oceněna hodnotou 3.35 a na výhru domácích nabízí společnost bwin kurs 3.65.

Reklama