Hlavní obsah

Gambrinus liga očima experta

Žádné větší překvapení neočekává v 19. kole Gambrinus ligy jablonecký útočník Luděk Zelenka , podle kterého si tento víkend po třech bodech připíšou tři týmy z čela tabulky - Slavia, Sparta i Teplice.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Jediným sobotním zápasem 19. kole je souboj Zlín - Liberec, ve kterém se hosté poprvé na jaře představí na hřišti soupeře. "Liberec je teď trochu v euforii, když ze dvou domácích zápasů udělal čtyři body a naposled roznesl Teplice. Myslím, že jsou na koni, ale ve Zlíně to nebudou mít jednoduchý, Zlín prohrál se Spartou a v Ostravě, takže už musí bodovat... tady bych to viděl na remízu," tvrdí Luděk Zelenka.

Jeho tým, Jablonec, ohrožuje sestup, a proto může považovat remízy v Mladé Boleslavi a Českých Budějovicích za velký úspěch. Dnes se znovu může vzdálit dnu tabulky, pokud porazí soupeře z Kladna. "Pro nás je to existenční zápas a jednoznačně musíme vyhrát. Ty dva body, který jsme teď získali venku, by nám byly k ničemu, kdybysme je teď nepotvrdili doma," věří ve výhru Jablonce expert.

V duelu Plzeň - Ostrava se utkají dva sousedé v tabulce, kteří v neděli sehrají klasické utkání o šest bodů. "To je pro mě těžkej zápas. Plzeń překvapivě v pohodě porazila Brno a doma je asi hodně nevyzpytatelnej soupeř... Těžko se tam hraje, já bych to viděl na jedničku. Ostrava má svoji kvalitu, ale v Plzni se špatně hraje," říká jablonecký útočník.

Mladá Boleslav je jedním z největších letošních zklamání. Mohou za to především výkony na domácím hřišti, kde je Boleslav druhá nejhorší v lize. Toho se nyní pokusí využít České Budějovice. "Budějovice taky neměly dobrej vstup, nedávají góly, a Boleslav si hodně pomohla tím vítězstvím na Kladně. Bude rozjetá, podle mě Mladá Boleslav vyhraje," tipuje Luděk Zelenka.

Brnu poslalo rozlosování Gambrinus ligy do cesty dva těžké soupeře za sebou. Se Slavií si Brno minulý týden doma poradilo a nyní se chystá obrat o body Teplice. "Tak Brno je po výhře nad Slavií určitě na koni, ale Teplice dostaly určitě od trenéra za uši za ten debakl v Liberci. Podle mě jim ta prohra paradoxně spíš pomůže, věřím, že Brno doma porazí," tipuje vítězství Teplic útočník.

Souboj prvního s posledním uvidí diváci na Strahově, kde Slavia přivítá Most. "Slavia zaváhala v Brně, ale přesto svoji kvalitu má. Mostu moc nevěřím, tady je to podle mě jasná jednička," říká expert.

Vyrovnanější by mělo být pražské derby Žižkov - Bohemians, ve kterém se domácí Viktoria pokusí odčinit poslední debakl 1:6 se Spartou. "To bude těžkej zápas, spíš boj než fotbal. Myslím, že tam bude víc fanoušků Bohemky než domácích, takže Žižkov nebude mít takovou výhodu domácího prostředí... Nevím, jakej bude terén, asi to nebude moc pěknej fotbal, a skončí podle mě remízou, dost možná 0:0," tipuje jablonecký hráč.

V pondělní dohrávce přivítá Olomouc, která na jaře získala dva body za dvě remízy, přivítá pražskou Spartu. "Sparta je rozjetá, ve dvou zápasech dala osm gólů, a přestože Olomouc má svou kvalitu, tak na Spartu v laufu podlě mě mít nebude. Tady bude dvojka," uzavírá Luděk Zelenka.

Reklama